Blog

Adverteren op social media

Adverteren op Social Media

Adverteren op social media is in de huidige tijd belangrijker dan ooit. Je ziet ook dat er steeds meer geadverteerd wordt op social media en dat er op televisie steeds minder geadverteerd wordt. En dat heeft een goede reden. Want wie kijkt er nu nog lineaire televisie? Bijna iedereen kijkt tegenwoordig programma’s terug zonder reclame of zitten te bingen op Netflix of andere streamingsdiensten. Mocht je nog twijfelen om op televise te adverteren dan kan het best zijn dat je na het lezen van dit artikel overtuigd bent om alleen nog op sociale media te adverteren.

Online adverteren is dus iets waar je als ondernemer snel bij wilt aanhaken. Daar kan IWA-Groep je goed bij helpen. Naast dat onze collega’s van IWA-Groep goed zijn in het maken van websites en webshops, hebben ze ook enorm veel kennis over adverteren op sociale media.

Google pagespeed

Via welke Social Media wil je adverteren?

De meest gebruikte sociale media platforms die worden gebruikt voor advertenties zijn ook gelijk de populairste. Natuurlijk hebben we het dan over FaceBook en Instagram. Deze twee sociale media reuzen zijn natuurlijk uiterst lucratief om jouw merk meer bekend te maken bij je doelgroep. Maar ook LinkedIn is een steeds meer opkomend platform waar succesvol op geadverteerd wordt. Op deze manier heb je alle facetten op de juiste manier gedekt.

Hoe je moet adverteren op sociale media hoef je dus niet zelf uit te zoeken. Dat doen onze social media collega’s met hart en ziel. Op deze manier hoef je niet te verdwalen in alle opties die deze sites je bieden maar zie je direct wat bij jou en je bedrijf of website past. Onze social media afdeling kan precies zien waar jouw doelgroep zich bevindt en hoe je hen het best kan bedienen. Lees: binnenhalen. Op deze manier ben je dus snel in één keer klaar en kan je direct aan de slag. Je advertenties kunnen morgen al online staan en de klanten kunnen dus direct binnenstromen.

Leer je doelgroep kennen!

Wanneer je op social media wil gaan adverteren is het wel belangrijk om te bepalen welke mensen jouw advertenties moeten gaan zien. Wanneer je een site hebt waar je bijvoorbeeld petjes en shirts verkoopt van verschillende bands, dan kan je beter niet op LinkedIn zijn. Maar als je een bepaalde service wilt verkopen bij andere bedrijven, dan is LinkedIn the place to be. Veel mensen weten niet dat je juist op LinkedIn grote omzet kan bereiken door goed te adverteren op jouw doelgroep. En dat is bij FaceBook en Instagram niet anders. Je bedient bij deze twee social media enkel andere doelgroepen.

Veel mensen gaan lukraak adverteren op FaceBook. Dit doen ze meestal zonder er eerst goed over na te denken. Hierdoor komen ze vaak bedrogen uit. Ze bereiken namelijk niet de juiste doelgroep. Dat wil zeggen; jouw advertenties komen niet op de tijdlijnen uit waar jouw doelgroep zich bevindt. Het is dus belangrijk om voordat je gaat adverteren eerst goed marktonderzoek doet. Wanneer je daarbij de hulp van IWA-Groep inschakelt, hoef je dat niet eens te doen. Zij zoeken voor jou uit hoe je het best kan adverteren. Jij hoeft dus niet meer te doen als wachten tot je klanten of bezoekers binnenstromen op jouw site.

Adverteren op Social Media met IWA groep

De IWA-Groep is dus erg bedreven in het adverteren op sociale media. Ze hebben al vele klanten geholpen bij het succesvol draaien van een online campagne. Van kleine ondernemers tot grote bedrijven en van iemand die zijn hobby onder de aandacht wil brengen tot muzikanten. IWA-Groep weet precies wat er nodig is om jou veel succesvoller te maken met jouw webshop of website. De specialisten die hier werken zorgen er voor dat jij er niet al te veel tijd mee kwijt bent en komen snel met een passend antwoord. Doordat ze veel weten van alledrie deze social media, weet je zeker dat je professioneel goed geholpen wordt en is kwaliteit gegarandeerd.

Naast dat ze precies weten waar en hoe je moet adverteren, zijn ze ook experts in de inhoud van je boodschappen. Want alleen de juiste manier van adverteren is niet genoeg als jouw inhoud niet aanslaat bij de doelgroep die je wilt bereiken. Als je dus op zoek bent naar het totaalpakket bij adverteren op social media dan is de IWA-Groep de plek waar je moet zijn!