Blog

Bitcoin-betalingen toe voegen aan WordPress

Bitcoin betalingen toe voegen aan WordPress

De meest gebruikelijke manieren om betalingen op uw WordPress site te accepteren zijn PayPal en Stripe. Hoewel dit uitstekende opties zijn, zijn het niet de enige (of meest uitgebreide) die beschikbaar zijn. Mensen die een aanzienlijke Bitcoin portemonnee hebben, willen ook weten of cryptocurrency betaling wordt geaccepteerd. Gelukkig zijn er nu verschillende WooCommerce cryptocurrency payment gateway opties beschikbaar, waardoor cryptocurrency transacties mogelijk zijn.

Dat is waar Bitcoin om de hoek komt kijken. Eenvoudig gezegd is Bitcoin een digitale valuta waarmee je betalingen van over de hele wereld kunt accepteren. Door de ‘cryptocurrency’ op uw website te accepteren, kunt u ervoor zorgen dat u van vrijwel iedereen betalingen kunt ontvangen.

In dit bericht laten we je kennismaken met de verschillende Bitcoin WordPress plugins die beschikbaar zijn. Vervolgens laten we u zien hoe u Bitcoin op uw website kunt gebruiken, met name door het toevoegen van betaalknoppen en gateways. 

WordPress Bitcoin Plugins

Als gebruiker van WordPress hebt u verschillende plugin-opties waarmee u Bitcoin in uw site kunt integreren. Hoewel veel van deze plugins de meest elementaire functie ondersteunen – de toevoeging van een WordPress Bitcoin betalingsgateway – bieden sommige ook veel meer.

Het beste van alles is dat veel van deze WordPress Bitcoin plugins gebruikt kunnen worden naast populaire winkelwagentjes – waaronder WooCommerce en WP eCommerce. Dit maakt het mogelijk om Bitcoin volledig te integreren in je WordPress website. Laten we elke optie eens nader bekijken, inclusief de voor- en nadelen.

Een Betalen met Bitcoin knop toevoegen aan uw WordPress site

Hoewel u met alle bovengenoemde plugins een Bitcoin betalingsgateway kunt toevoegen aan uw website is de eenvoudigste manier om een Pay with Bitcoin knop toe te voegen via BitPay. Dit is een Bitcoin-portemonnee, die uw betalingen opslaat en u toegang geeft om ze elders naartoe te sturen (zoals uw bankrekeningen). Het aanmaken van een account is gratis.

Zodra u bent aangemeld, logt u in op uw BitPay-account en gaat u naar Betalingshulpmiddelen > Betalingsknoppen. Hier kunt u de standaardprijs en andere dergelijke instellingen (waaronder knopgrootte en betalingsmeldingen) instellen

Hoe een Bitcoin betalingsgateway toevoegen in WordPress

Het lijdt geen twijfel dat crypto niet zomaar een trend is, maar een blijvertje. Binnen de kortste keren zal het een betaaloptie of betaalmethode worden. Het toevoegen van een Bitcoin betaalgateway aan je WordPress website kan net zo eenvoudig zijn als het toevoegen van een betaalknop. Met alle bovenstaande plugins kun je dat doen, maar wij vonden Cryptocurrency All-in-One het makkelijkst.

Zodra je de plugin op je website hebt geïnstalleerd, ga je naar Cryptocurrency > Betalingsinstellingen. Hier kun je je betaaladressen invoeren (die in je portemonnee zijn ingesteld), evenals je e-mailadres voor meldingen:

Zodra u op Opties opslaan klikt, gaat u naar het gedeelte van de website waaraan u de betalingsgateway wilt toevoegen. Voeg daar de [cryptopayment item=”Advertising services” amount=”0.003″] shortcode toe.

Vervang Advertentiediensten door de gewenste itemnaam, en vervang het bedrag (dat automatisch in Bitcoin is) door het gewenste bedrag. Als u de betaling in een andere valuta wilt omzetten, geef dan het bedrag aan. Bijvoorbeeld: amount=”50 EUR”. Zodra u uw wijzigingen hebt opgeslagen, verschijnt uw betalingsgateway op de voorkant:

U kunt nu Bitcoin-betalingen accepteren voor bestellingen en betalingen op uw website.

Dit maakt het mogelijk om een breder publiek te bereiken – met name degenen die geen toegang hebben tot PayPal – en uw verdienpotentieel te vergroten.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het toevoegen van cryptocurrency aan je site en andere manieren waarop je je WordPress site kunt optimaliseren voor succes? IWA-Groep is hier om te helpen! Wij bieden uitgebreide begeleiding voor WordPress gebruikers, zowel in de vorm van documentatie als klantenondersteuning. Om meer te weten te komen over wat IWA-Groep te bieden heeft, neem een kijkje bij onze Onderhoud contracten