Blog

Crocoblock Elementor

Crocoblock Elementor

Crocoblock is een plugin voor WordPress die de Elementor-pagina-builder bevat. Deze pagina-builder maakt het gemakkelijk voor gebruikers om prachtige, aangepaste webpagina’s te bouwen zonder enige kennis van coderen. Met Elementor kunnen gebruikers drag-and-drop widgets gebruiken om hun webpagina’s te ontwerpen en aan te passen naar hun wensen. Het is een populaire optie onder WordPress-gebruikers omdat het makkelijk te gebruiken is en een intuïtief gebruikersinterface heeft. In combinatie met de andere tools en functies van Crocoblock, biedt het gebruikers een krachtige oplossing voor het bouwen en beheren van hun WordPress-website.

Wat kun je met Crocoblock?

Met Crocoblock voor Elementor kun je allerlei verschillende dingen doen, afhankelijk van welke andere tools en functies van Crocoblock je gebruikt. De Elementor-pagina-builder is de belangrijkste tool en biedt gebruikers de mogelijkheid om prachtige, aangepaste webpagina’s te bouwen met behulp van drag-and-drop widgets. Dit betekent dat je zonder enige kennis van coderen professioneel uitziende webpagina’s kunt maken die precies doen wat je wilt.

Diverse opties binnen de plugin

Crocoblock heeft veel verschillende tools en functies die samenwerken met de Elementor-pagina-builder. Dit omvat bijvoorbeeld de Jet-plugins, die extra widgets en functionaliteiten toevoegen aan Elementor, zoals animaties en parallax-effecten. Er is ook JetElements, dat een bibliotheek met unieke en aanpasbare widgets biedt. Andere opties zijn JetMenu, dat zorgt voor een aangepaste en responsieve menu-bouwer, en JetTricks, dat extra visuele trucs en effecten toevoegt.

Widgets binnen Crocoblock

Crocoblock biedt een aantal widgets die gebruikt kunnen worden met de Elementor-pagina-builder. De JetElements-widget-bibliotheek bevat bijvoorbeeld de volgende widgets:

  • Prijstabel-widget: Dit is een widget die gebruikt kan worden om prijzen en pakketten op een professionele en overzichtelijke manier weer te geven.
  • Tijdlijn-widget: Dit is een widget die gebruikt kan worden om een visuele tijdlijn weer te geven, bijvoorbeeld voor een bedrijfsgeschiedenis of een projectplanning.
  • Teamleden-widget: Dit is een widget die gebruikt kan worden om informatie over je teamleden weer te geven, met foto’s en biografieën.
  • Contactformulier-widget: Dit is een widget die gebruikt kan worden om een contactformulier op je webpagina te plaatsen, zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen bereiken.
  • Google Maps-widget: Dit is een widget die gebruikt kan worden om een Google Maps-kaart op je webpagina te plaatsen, zodat bezoekers de locatie van je bedrijf kunnen vinden.

Er zijn nog veel meer widgets beschikbaar in de JetElements-bibliotheek, en Crocoblock biedt ook andere tools en plugins die extra widgets en functionaliteiten aanbieden.

Top 3 favorieten binnen Crocoblock 

1. JetAppointment

JetAppointment is een plugin voor Elementor van Crocoblock. Het is een krachtige tool die ontwikkelaars en gebruikers van Elementor in staat stelt om snel en eenvoudig afspraken te maken en te beheren via hun website.

Met JetAppointment kun je een professioneel afsprakensysteem opzetten dat je bezoekers in staat stelt om afspraken te maken via je website. Je kunt verschillende afspraaktypen instellen, zoals afspraken voor persoonlijke diensten, afspraken voor groepen of afspraken voor online consulten.

De plugin biedt ook handige functies voor het beheren van je afspraken, zoals het toevoegen van medewerkers, het instellen van beschikbaarheid en het beheren van afspraakherinneringen. Dit maakt het gemakkelijk om alles op één plek te beheren en te zorgen dat je afspraken soepel verlopen.

Met JetAppointment kun je ook betalingen accepteren voor afspraken via verschillende betalingsgateways, zoals PayPal en Stripe. Dit maakt het gemakkelijk om betaalde afspraken te maken en te beheren, zonder dat je afhankelijk bent van externe betalingssystemen.

In het algemeen biedt JetAppointment een uitgebreide set aan functies en opties voor het maken en beheren van afspraken via je website. Als je een gebruiker van Elementor bent en op zoek bent naar een krachtige plugin voor afspraken, is JetAppointment een uitstekende keuze.

2. JetEngine

JetEngine is een plugin van Crocoblock voor Elementor. Het is een krachtig hulpmiddel dat ontwikkelaars en gebruikers van Elementor in staat stelt om dynamische inhoud te creëren en te beheren op hun website.

Met JetEngine kun je eenvoudig custom post types, custom taxonomies en custom meta-velden aanmaken. Dit stelt je in staat om specifieke inhoud op te slaan en te organiseren op je website, zoals portfoliowerk, teamleden, producten of diensten.

De plugin biedt ook handige functies voor het beheren van dynamische inhoud, zoals het importeren en exporteren van gegevens, het bewerken van gegevens in bulk en het beheren van toegangsrechten. Dit maakt het gemakkelijk om snel en eenvoudig wijzigingen aan te brengen in je dynamische inhoud.

Met JetEngine kun je ook gebruikmaken van templates om je dynamische inhoud weer te geven op je website. De plugin bevat een uitgebreide bibliotheek met vooraf gemaakte templates die je kunt gebruiken om snel professioneel uitziende pagina’s te maken.

In het algemeen biedt JetEngine een uitgebreide set aan functies en opties voor het creëren en beheren van dynamische inhoud op je website. Als je een gebruiker van Elementor bent en op zoek bent naar een krachtige plugin voor het beheren van dynamische inhoud, is JetEngine een uitstekende keuze.

3. JetElements

JetElements is een plugin van Crocoblock voor het bewerken van websites. Het is een uitgebreide collectie van widgets en elementen die ontwikkelaars en gebruikers in staat stelt om hun website visueel aantrekkelijker en functioneler te maken.

Met JetElements kun je meer dan 40 verschillende widgets en elementen gebruiken om je website te bewerken. Deze widgets en elementen bieden allerlei handige opties en functies, zoals animaties, hover-effecten, lightboxes, accordions, tabs en veel meer.

De plugin biedt ook een uitgebreide set aan stijl-opties, zodat je de widgets en elementen naar je eigen wens kunt aanpassen. Dit stelt je in staat om de widgets en elementen aan te passen aan de huisstijl van je website, zodat ze er professioneel en consistent uitzien.

Met JetElements kun je ook gebruikmaken van de integratie met JetTabs, een andere plugin van Crocoblock, om widgets en elementen te organiseren in tabs en accordions. Dit maakt het gemakkelijk om complexe inhoud op te slaan en te organiseren op je website, zonder dat je pagina’s overvol raakt met tekst en afbeeldingen.

In het algemeen biedt JetElements een uitgebreide collectie van widgets en elementen die je kunt gebruiken om je website te bewerken en aan te passen naar je eigen wensen. Als je op zoek bent naar een plugin die je meer opties geeft om je website te bewerken, is JetElements een uitstekende keuze.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

IWA-Groep is al jaren een tevreden klant van Crocoblock en heeft vele mooie projecten opgeleverd met deze plugin. Wij zijn trots op onze ervaring met Crocoblock en de kwaliteit van de websites die wij hebben gebouwd met behulp van deze plugin.

Als klant van IWA-Groep kun je contact opnemen met ons om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het bouwen van een website met Crocoblock. Wij zullen je graag adviseren over de verschillende opties en functies die Crocoblock biedt en hoe je deze kunt gebruiken om een professionele en functionele website te bouwen.

Met Crocoblock kun je snel en eenvoudig professioneel uitziende websites bouwen, zonder dat je veel technische kennis nodig hebt. De plugin biedt een uitgebreide set aan widgets, elementen en templates die je kunt gebruiken om je website visueel aantrekkelijker en functioneler te maken.

Als je interesse hebt in het bouwen van een website met Crocoblock, neem dan gerust contact op met IWA-Groep. Wij helpen je graag verder en laten je zien hoe je met Crocoblock een mooie en professionele website kunt bouwen.