Blog

De beste hosting voor jouw website.

Wat is nu de beste hosting voor jouw website? In dit blog bespreken we Shared Hosting, VPS en een Dedicated server. Welke soort hosting past het beste bij jouw bedrijf? De verschillende soorten hosting komen aan bod in dit blog. Bij IWA Groep kunnen wij je een persoonlijk advies geven over de beste hosting voor jouw bedrijf. Mocht je na het lezen nog met vragen blijven zitten helpen wij je graag.

Shared Hosting

Shared hosting is de meest voordelige optie, het wordt gebruikt door veel websites. Het wordt meestal gebruikt door kleine bedrijven, nieuwe websites en wordt beschouwd als een ideale oplossing. Dit is vooral voor degenen die op zoek zijn om snel hun website te starten met beperkte middelen/budget.

Bij Shared Hosting wordt een server gedeeld door meerdere accounts zodat verschillende websites hierop kunnen hosten. Elke klant beheert zijn eigen websites, e-mails en databases. De serverbronnen en -kosten worden echter door allen gedeeld.

Wanneer is Shared Hosting de beste hosting voor mijn website?

Shared Hosting is het ideale platform voor kleine tot middelgrote websites. Dit kan alles omvatten van kleine blogs tot volwaardige websites voor bedrijven. Met Shared Hosting kun je flexibel en gemakkelijk je bedrijf online krijgen. Zodat je vervolgens een vliegende start kan geven.

Daarom, als je begint met een kleine website, klein bedrijf, of blog, is shared hosting perfect voor je. Als het bedrijf echter het potentieel heeft om groot te worden, betalingen of beveiligde informatie op uw website omvat, kun je overwegen om een dedicated server of VPS te nemen.

Virtual Private Server – VPS

VPS is een virtuele server, een van de vele die op een enkele fysieke server worden gehost. Het woord privé betekent dat de virtuele server voor jouw website is gereserveerd. Elke andere gebruiker krijgt zijn eigen ruimte. Wanneer je VPS overweegt, is het goed om te weten dat dit goed is afgeschermd van elke andere gebruiker. Dit betekent dat taken die op de server van een andere gebruiker worden uitgevoerd, geen invloed hebben op de prestaties van jouw website.

Afhankelijk van bedrijfsbehoeften kun je met een VPS eenvoudig op- en afschalen. Dit kan zonder enige onderbreking. Aangezien de VPS gescheiden is van andere gebruikers op de zelfde server, kunnen zij geen toegang krijgen tot middelen die aan jou zijn toegewezen. De veiligheid van je server heb je zelf in de hand. Je kunt firewalls en bijkomende beveiliging eenvoudig installeren. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de andere virtuele servers. Bij IWA Groep kun je je goed laten informeren over de verschillende opties voor jouw onderneming. Want wij vinden het belangrijk dat je website de beste hosting heeft.

Dedicated server

Bij een dedicated server wordt een fysieke server toegewezen aan een enkele zakelijke klant. De klant heeft volledige controle over de server. Zodat hij deze kan optimaliseren voor zijn unieke eisen, waaronder prestaties en veiligheid. De provider levert de fysieke server, omgeving, de bijbehorende diensten en ondersteuning. Zodat de site 24/7 online en veilig online is. Bedrijven kunnen het niet permitteren om offline te zijn met hun website.

Zoals we al zeiden, is dedicated hosting een van de krachtigste die er zijn. Je kunt zich echter afvragen of je het nodig hebt. Laten we vier redenen bekijken waarom je zou moeten overwegen je portemonnee te openen voor een dedicated server!

 • De website groeit en moet een toename in verkeer aankunnen
  Als je verwacht dat de website snel gaat groeien, is het misschien een goed idee om nu voor een dedicated server te kiezen. Bijvoorbeeld, als je site is gehost met shared hosting en er komt een piek in het verkeer, kunnen de prestaties aanzienlijk dalen. Dit wil je ten alle tijden voorkomen.

 • Verbeterde beveiliging
  Beveiliging is belangrijk voor elke website, maar vooral voor websites die gevoelige informatie verwerken. Dit kan gaan om vertrouwelijke e-mails, creditcardnummers of gevoelige klanteninformatie. Het is van belang om deze informatie en je website te beschermen tegen virussen, hacks en andere risico’s.

 • Pagespeed
  De laadtijd van je website kan van grote invloed zijn op vrijwel alle aspecten van jouw website. Trage pagina’s kunnen leiden tot lage betrokkenheid en hoge bounce rates. Een dedicated server optimaliseert dit deel van de website.

 • Controle
  Een dedicated server boven andere opties verkiezen? Dan kan controle een grote factor spelen. Een dedicated hosting geeft volledige verantwoordelijkheid over hoe je de server wilt gebruiken.

Jouw website laten hosten door IWA Groep

Je kunt ervoor kiezen om je website te laten hosten bij IWA-Groep. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Want wij willen graag te weten komen wat voor een website je hebt en wat je er mee wilt doen. Hierdoor kunnen wij een geschikte optie voor je kiezen. Weet je zelf al wat je wilt? Bij ons kun je een shared hosting, VPS of dedicated server nemen. Want jij bent de koning en wij zorgen ervoor dat je goed bent gehost.