Blog

PHP en de mogelijkheden

De mogelijkheden van PHP

Dynamische webpagina’s wil eigenlijk iedereen die een website of webshop begint of al bezit. IWA-Groep is bijvoorbeeld een bedrijf die exact de taal spreekt om dit te bereiken, zij maken uw website of webshop precies zoals u wilt en hebben een uitgebreide kennis van PHP.

deze taal is een scripttaal en niet zomaar een programmeertaal. In het begin van het internettijdperk werd de afkorting aangeduid met “Personal Home Page” deze tijden zijn uiteraard allang vervlogen aangezien simpel “Personal Home Page” niet meer van toepassing is doordat er zoveel is doorontwikkeld.

Als u een goede en vlotte dynamische webpagina wilt voor uw bedrijf , Club, of stichting ontkomt u er niet aan om de scripttaal van PHP te gebruiken. De huidige omschrijving van deze programmeer taal luidt : Hypertext Preprocessor. Je kan er op sommige sites een aantal PHP tutorials vinden hierover.

De geschiedenis

Sinds 1993 is het gebruik van internet echt opgestart in eerste instantie voor overheden en onderwijs maar al snel daarna werd het opengesteld voor het grote publiek namelijk de bedrijven en particulieren. Het gebruik nam toen echt grote vormen aan en in 1996 was het eigenlijk wel bij iedereen bekend. PHP draait al mee sinds het in 1994 is ontwikkeld en in 1995 kwam er een publieke versie uiteraard volgde er meerdere updates maar het wordt nog steeds toegepast dit zegt eigenlijk genoeg over de kracht en solide basis waar deze scripttaal voor staat.

Welke versies van zijn er beschikbaar

Uiteraard zijn er door de tijd heen veel updates verschenen van PHP die begon met versie 3.0

Dit is echter al 21 jaar geleden. De meest gangbare versies die nu gebruikt worden zijn 7.3, 7.4. en uiteraard 8.0 De meeste website ontwikkelaars zijn echter al ingestapt bij de 5 en de 7 versies. Zo ook IWA-groep, deze website en webshop ontwikkelaar is er vanaf het begin al bij dus helemaal up-2-date.

Wist u dat meer dan 50% van de huidige websites en webshops gebruik maken van PHP 7+ versies en dan met name de versie 7.4 en 8.0 versie?

PHP hand in hand met alles

PHP werkt met alles samen en is inzetbaar op alle besturingssystemen zoals Windows en Linux .

Daar waar de HTML en CSS al voorbestemt zijn bij de opmaak van een contactformulier en of andere opslagramingen betreffende gegevens verwerkt de PHP de gegevens zoals e-mail en NAW gegevens. Dit script controleert of de ingevoerde gegevens compleet zijn en vervolgens komen deze in een database op de server te staan. De verwerking wordt op serverniveau uitgevoerd. Bijna alles draait op PHP, WordPress , Joomla , Magento .

PHP drukt ook kosten aangezien het Open source is met veel uitbreidingen en add-ons.

Naast dat deze taal vrijwel overal inzetbaar is heeft het een hoge mate van flexibiliteit net zoals het bedrijf IWA-Groep die PHP ook gebruikt op haar platforms en bij bijvoorbeeld frameworks bij aanmaak applicaties.

Neem gerust contact op met een medewerker. Ons team staat altijd klaar om je te voorzien van een uitgebreide en vrijblijvende offerte.

    Dienst: