Blog

De WP All Import Plugin

De WP All Import Plugin

De wp All Import Plugin voor Woocommerce webshops kan door de IWA-Groep verzorgt worden. Maar wij leggen u hier eerst kort uit hoe het werkt. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van ons artikel over deze plugin of u komt er zelf niet uit stuur ons gerust een bericht.

Stap één: Installeer de WP All Import Plugin.

Voordat we aan de slag gaan, moet je de WP All Import plugin installeren op je website. Zodra je de plugin hebt gedownload en het bestand hebt uitgepakt, klik je op ‘Installeren’ en selecteer je ‘Uploaden’. Dan kun je de plugin uploaden naar je WordPress site. Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, navigeer je naar je WordPress dashboard en klik je op ‘Alles importeren’ in de zijbalk. Je kunt ook naar ‘Alle import’ navigeren vanuit je WordPress URL.

Stap twee: voeg je Google Spreadsheet toe aan de WP All Import Plugin.

Ga eerst naar de ‘Google Spreadsheet’ sectie van de WP All Import plugin. Hier kun je de naam van je Google Spreadsheet, de titel van je sheet en de ID van de sheet invoeren. Vervolgens kun je je Google Spreadsheet verbinden met de WP All Import plugin. Klik gewoon op ‘Verbinden met Google Spreadsheet’ en de plugin zal proberen je gegevens te importeren. Als je een foutmelding krijgt, is het waarschijnlijk dat je de verkeerde spreadsheet-ID hebt. U kunt dan de kolommen met gegevens selecteren die u in uw WordPress-site wilt importeren. U kunt alle kolommen selecteren, of alleen de kolommen die u wilt importeren. U kunt ook het gegevenstype voor elke kolom selecteren.

Stap drie: uw import instellen

Zodra u uw Google Spreadsheet hebt toegevoegd en de kolommen met gegevens hebt geselecteerd die u wilt importeren, kunt u het importproces starten. Om het importeren te starten klikt u op ‘Start Import’ en selecteert u de kolommen die u wilt importeren. De plugin zal dan beginnen met het importeren van de gegevens uit je Google Spreadsheet in je WordPress site. Je kunt de voortgang van de import bekijken, en je ontvangt een e-mailnotificatie wanneer de import is voltooid. U kunt dan de gegevens bekijken in uw WordPress dashboard. Als alternatief kunt u de gegevens ook in Google Sheets bekijken door op ‘View in Google Sheets’ te klikken.

Conclusie

De WP All Import plugin kan gebruikt worden om gegevens uit een Google Spreadsheet te importeren in je WordPress site. Je kunt de plugin gebruiken om contacten, evenementen, klanten of elk ander type gegevens te importeren. De plugin is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, en het kan je veel tijd besparen. Het kan een geweldige manier zijn om je WordPress site te automatiseren en je elke week tijd te besparen. Als het ooit nodig is, kun je de gegevens ook verwijderen in je WordPress dashboard door op ‘Posts verwijderen’ te klikken.

Heeft u nog vragen na het lezen van dit blog neem dan gerust contact op met onze expert die zicht vaak bezig houdt met complexere imports voor webshops.