Blog

Elementor en het gebruik ervan in WordPress – De voor- en nadelen

Elementor en het gebruik ervan in WordPress – De voor- en nadelen

Elementor en het gebruik ervan in WordPress. Deze plug-in is een bekende en veelgebruikte pagina bouwer binnen WordPress. Met Elementor kun je relatief snel en eenvoudig website kunt maken. Elementor gebruikt ‘drag and drop’ om elementen op je pagina te plaatsen, wat betekent dat je geen code hoeft te kennen om een website te maken. Dit maakt het voor veel mensen een aantrekkelijke keuze.

Voordelen van de pagina bouwer:

  • Eenvoudig in gebruik

  • Je hoeft geen code te kennen: met ‘drag and drop’ plaats je elementen op je pagina

  • Je kunt een website maken zonder veel technische kennis

  • Er zijn veel tutorials beschikbaar om je te helpen bij het gebruik van Elementor

Nadelen van de pagina bouwer:

  • Sommige mensen vinden Elementor trager dan andere plug-ins.

  • Het kan moeilijk zijn om complexere elementen toe te voegen

  • De gratis versie heeft beperkte functies, waardoor je voor de meeste functies moet upgraden naar de betaalde versie.

  • Als je wilt dat je website er professioneel uitziet, is het aan te raden om een professional in te schakelen.

Installeren van de gratis versie

Een site ontwerpen in WordPress met Elementor is eigenlijk heel simpel. Ik laat je stap voor stap zien hoe je een website kunt maken met de Elementor Page Builder plug-in.

Installeer de plug-in:

Om te beginnen moet je natuurlijk de plug-in installeren. Je kunt dit doen door naar het menu Plug-ins in je WordPress dashboard te gaan en daar ‘Elementor’ in het zoekveld in te voeren. Klik vervolgens op de knop ‘Plug-in installeren’. Na het installeren activeer je de plug-in.

Installeren van de betaalde (pro) versie

Ga in het menu naar plug-ins uploaden. Dit bestand van elementor pro heb je zojuist aangeschaft en staat op je pc opgeslagen. Upload e elementor pro versie. Daarna activeer je e pro versie, Dit gedaan te hebben activeer je de licentie met elementor. Dit doe je door verbinding te maken met de website van elementor en de inlog die je hebt gebruikt voor de aanschaf van de elementor pro versie. Door de plug-in in je website te verbinden is de pro versie van de plug-in volledig actief en heb je volledige toegang tot alle opties van de pro versie van de plug-in elementor.

Pagina bewerken.

-Kies een pagina om te bewerken in elementor

Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, kun je een pagina selecteren waarmee je wilt gaan werken. Ga hiervoor naar het menu Pagina’s in je dashboard en klik op de knop ‘Bewerken met elementor’ in de pagina die je wilt gaan bewerken.

-Voeg elementen toe aan je pagina

Nu kom je in het Elementor-bewerkingsscherm terecht. Hier zie je alle elementen die je kunt toevoegen aan je pagina. Je kunt elementen toevoegen door ze naar je pagina te slepen en los te laten.

-Sleep het element dat je wilt toevoegen naar de plek waar je het wilt plaatsen en laat het element los. Het element wordt dan toegevoegd aan je pagina.

Wanneer je een element op je pagina hebt geplaatst, kun je de element-instellingen wijzigen door op het tandwiel-icoontje te klikken. Hier kun je onder andere de kleuren, lettertypen en afmetingen van het element wijzigen.

-Publiceer of sla je pagina op als concept

Wanneer je klaar bent met het bewerken van je pagina, kun je de pagina publiceren door op de knop ‘Publiceren’ links onderin de menu balk te klikken. Als je nog niet klaar bent met het bewerken van je pagina, kun je de pagina opslaan als een concept door op de knop ‘Opslaan als concept’ in het bovenste menu te klikken. Op die manier kun je later verder werken aan je pagina.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betaalde versie?

Als je de gratis versie van Elementor gebruikt, heb je beperkte mogelijkheden. Je kunt slechts een beperkt aantal elementen toevoegen aan je pagina’s en je hebt geen toegang tot de meeste functies. Je kunt wel elementen wijzigen, maar je hebt slechts beperkte mogelijkheden.

Als je de betaalde versie van Elementor aanschaft, krijg je toegang tot alle elementen en functies. Je kunt oneindig elementen toevoegen aan je pagina en je hebt volledige controle over hoe elementen worden weergegeven. De betaalde versie is ook veel sneller dan de gratis versie, waardoor je pagina’s sneller laadt.

Een ander voordeel van de betaalde versie is dat je toegang krijgt tot elementen die niet beschikbaar zijn in de gratis versie, zoals social media-knoppen en een live chat-optie. Bovendien krijg je toegang tot een aantal premium-thema’s die niet beschikbaar zijn in de gratis versie.

Kortom, als je een professionele website wilt maken, is de betaalde versie van Elementor de beste optie. Als je een eenvoudige website wilt maken, is de gratis versie waarschijnlijk voldoende.

Conclusie over deze plugin

Al met al is Elementor een geweldige optie als je een website wilt maken zonder veel technische kennis. Het is eenvoudig in gebruik en er zijn tal van tutorials beschikbaar om je te helpen bij het maken van je website. Let wel op dat de gratis versie beperkte functies heeft en dat je voor de meeste functies moet upgraden naar de betaalde versie.

Als je een professioneel ogende website wilt, is het aan te raden om de IWA-Groep in te schakelen. Een professional zorgt ervoor dat je website er perfect uitziet en dat alle elementen goed op elkaar aansluiten.