Blog

Elementor voor WordPress

Elementor voor WordPress

Het content management systeem (CMS) WordPress wordt wereldwijd gebruikt om websites te bouwen en te onderhouden. Het is open source software, wat inhoudt dat programmeurs er zelf onderdelen aan kunnen toevoegen. Deze noemen we ook wel plug-ins: kleine stukjes software die de functionaliteiten van je WordPress website uitbreiden. Bijvoorbeeld voor het toevoegen van sociale media knoppen, het plaatsen van een inschrijfformulier of een kalender waarmee mensen online afspraken bij je kunnen boeken. Van de meer dan 45.000 verschillende soorten behoort Elementor tot de allerbeste. Met deze gebruiksvriendelijke software bereik je het hoogste designniveau.

Wat is een page builder?

Elementor is een zogeheten page builder, een tool die je helpt jouw website op te bouwen door de gewenste componenten naar de gewenste plek te slepen. Er bestaan twee soorten page builders. Voor de eerste heb je een HTML-code nodig om een website te ontwerpen, wat kennis van codering en webdesign vereist. De tweede soort is de drag-and-drop setup, waarbij je gebruikmaakt van een set modules die je in je lay-out kunt opnemen. Elementor voor WordPress behoort tot deze laatste categorie. Deze page builder maakt het maken en onderhouden van een website ook zonder technische kennis eenvoudig.

Wat is Elementor?

Elementor voor WordPress is tegenwoordig enorm populair. De page builder met drag-and-drop systeem maakt het mogelijk live je pagina’s te bouwen. Dit betekent dat je geen blokken in een schema zet, maar precies ziet wat je aan het doen bent. Elementor voor WordPress is ideaal voor wie regelmatig zijn WordPress website aanpast, maar geen ervaring heeft met ingewikkelde coderingen en designs. Elementor is een visuele editor die ook door personen kan worden gebruikt die geen professionele webdesigner zijn en/of onvoldoende tijd hebben. Elementor heeft een gemiddelde gebruikerswaardering van 4,8/5,0 en een alsmaar groeiend aantal gebruikers.

Welke functies heeft het?

Elementor mag zich de enige front-end page builder noemen die zijn gebruikers ongelimiteerde ontwerpmogelijkheden biedt. Het programma staat onder andere bekend om zijn verbluffende template bibliotheek, unieke mobiele bewerking toolset en visuele revisie geschiedenis functie. De functies van de plug-in lijken haast oneindig. De templates van Elementor zijn geheel aanpasbaar en ook uit te breiden. Op basis van jouw eigen ontwerpen kun je zo ook templates (sjablonen) toevoegen aan de bestaande bibliotheek. Tekst kun je direct aanpassen door deze te selecteren, waarna er direct diverse opmaakopties ontstaan.

De perfecte gebruikerservaring

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat jij goed uit de voeten kunt met deze plug-in voor WordPress, ook de gebruikerservaring is van groot belang. De responsiviteit van je website draagt daar grotendeels aan bij. Hiermee bedoelen we het vermogen van je website om rekening te houden met het schermformaat van de gebruiker. Dit levert een optimale web ervaring op. Maak je gebruik van Elementor voor WordPress, dan hoef je je daar geen zorgen om te maken. Er wordt met secties geschoven zonder dat dit leidt tot het afbreken van content of een onnatuurlijke weergave daarvan. Je kunt in Elementor precies zien hoe de weergave op verschillende toestellen eruitziet.

Waarom uitbesteden aan IWA groep?

IWA Groep maakt prachtige websites die zowel op mobiele telefoons, tablets, laptops en pc’s responsief werken. Ook webshops behoren tot de mogelijkheden. Alle websites kunnen op maat worden gemaakt en worden gekenmerkt door hun hoge mate van professionaliteit. Uiteraard wordt het belang van SEO (zoekmachine optimalisatie) niet uit het oog verloren. Onze SEO experts waarborgen de online vindbaarheid van je website, wat tot meer verkeer en conversie zal leiden. Met IWA Groep realiseer je een mooie, functionele website waarmee je makkelijk gevonden wordt. Natuurlijk kun je hierbij altijd rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom veel bedrijven gebruikmaken van Elementor

Zoals al even genoemd is Elementor een plug-in waarmee je ook prima uit de voeten kunt wanneer je geen technische kennis of ervaring hebt. Het onderhoud van je website zal dan slechts een beperkt deel van je tijd innemen. Dit is des te belangrijker wanneer je vaak wijzigingen aanbrengt. Doordat je dankzij Elementor voor WordPress een hoop tijd bespaart, kun je je blijven focussen op datgeen waar het om draait: de core business van jouw onderneming.

De voordelen van Elementor

Elementor voor WordPress is een plug-in waarmee je visueel de content van het thema op je website aanpast. Met andere woorden: je ziet direct hoe de bezoekers van je website het zullen zien. Alle aanpassingen die je doorvoert, krijg je dus live te zien. Je beschikt met deze software over een uitgebreide template bibliotheek, maar kunt ook je eigen ontwerpen toevoegen. Elementor wordt door een groeiend aantal personen gebruikt. Doordat de klant centraal wordt gesteld, brengt men nog regelmatig verbeteringen aan de page builder aan. Zo komen er ook steeds meer nieuwe elementen bij.

De gratis variant versus Elementor Pro

Elementor is een gratis plug-in waarmee je vrijwel elk onderdeel van je website kunt opbouwen zonder codes te hoeven schrijven. Naast deze gratis plug-in bestaat er ook een Elementor Pro versie voor de wat meer gevorderde gebruiker. Deze voorziet je van nog meer opties, waaronder de mogelijkheid tot het ontwerpen van formulieren en het toevoegen van WooCommerce elementen voor webshops. Bovendien bevat de Pro versie van Elementor een ruime bibliotheek aan lay-outs die je meteen kunt gebruiken. Welke prijs je voor de Pro versie betaalt, is afhankelijk van hoeveel websites je ermee wilt onderhouden.

De belangrijkste functies van Elementor Pro

Een van de belangrijkste functies van de Elementor Pro versie is de mogelijkheid tot het bouwen van je eigen Elementor thema’s. Ook dit doe je met de handige drag-and-drop functie. Met deze Theme Builder kun je onder andere header templates bouwen. Headers en footers kun je eenvoudig creëren een aanpassen, waardoor je een website vanaf het begin naar jouw wens kunt bouwen. Ook voor het toevoegen van formulieren aan je website, zoals een contactformulier voor bezoekers, wordt met de Elementor Pro versie makkelijk en professioneel gerealiseerd.

De extra mogelijkheden voor Elementor

Met de Elementor Pro versie is van alles mogelijk. Ben je op zoek naar nóg een beetje extra? Dan maak je gebruik van de Elementor add-ons. Dit zijn los toe te voegen elementen die je nog meer mogelijkheden geven in het bouwen en onderhouden van een website. Onder andere van de JetPlugins wordt veel gebruikgemaakt, en dan met name JetEngine, JetSmartFilters en JetElements. Ook de Namogo Elementor extra’s dragen aanzienlijk bij aan het design van je website en zorgen voor extra mooie effecten.

Een professionele website voor alle soorten mobiele apparaten

We kunnen dus wel concluderen dat Elementor voor WordPress een ontzettend nuttige en veelzijdige page builder voor deze CMS is. Op basis van zijn kenmerken, maar ook de ervaringen van zijn gebruikers, behoort Elementor tot de top van de page builders die er bestaan. Elementor maakt je website automatisch geschikt voor alle soorten mobiele apparaten, terwijl je de Pro versie ook voor WooCommerce kunt gebruiken. Voor de Pro versie betaal je overigens niet veel. Ook wanneer je er meerdere websites mee wilt bouwen en onderhouden, stijgt de prijs niet snel.

Laat snel een Elementor website ontwerpen door IWA groep

Ben jij te druk om je eigen website te bouwen of te onderhouden of heb je geen tijd om te investeren in het leren gebruiken van content management systemen en plug-ins? Laat je Elementor website dan ontwerpen door de professionals van IWA Groep. Wij zorgen voor een sterke website met een unieke, eigen huisstijl en een optimale laadtijd en vindbaarheid. Behalve het bouwen van een Elementor website kun je ook het onderhoud en beheer ervan aan ons overlaten.

Gratis een offerte aanvragen voor een Elementor website

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen en welke kosten daaraan verbonden zijn? Bij IWA Groep stellen wij maximale kwaliteit en klantenservice tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding voorop. Via onze website kun je direct gratis een offerte aanvragen voor een Elementor website. Natuurlijk doe je dit geheel vrijblijvend. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan graag tot je dienst.