Blog

Goede foto’s

Het belang van goede foto’s op je website

Het belang van goede foto’s op je website
Wanneer je net een nieuwe website hebt is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Met het kiezen van goede foto’s voor op je website maak je een knallende start. Let wel op dat de foto’s goed aansluiten bij het beeld wat jij wil uitdragen. Ga dus geen voetbal op een hockey site zetten. Ook moet je letten op de formaten, scherpte en de belichting van de telefoon. Het moet een totaalplaatje zijn wat een goede uitstraling geeft en niet te druk is. Als je foto’s van het internet afhaalt let dan wel op dat deze rechtsvrij zijn.

Goede foto´s

Waarom je goede foto’s nodig hebt?
Een foto geeft in 1 oogopslag weer waar het over gaat. Sommige mensen lezen de tekst niet eens of lezen er snel overheen. Tegenwoordig kijken mensen veel sneller naar foto’s en wat ze uitstralen. Het moet dus duidelijk zijn over welk onderwerp jij het hebt of waarom jouw product of dienst beter is. Het beste is natuurlijk om goede foto’s te gebruiken die je zelf hebt gemaakt of hebt laten maken.
Heb je dit niet kies dan voor rechtsvrije foto’s zodat er later geen claims richting jouw bedrijf komen.

Waar vind je goede foto’s
Goede foto’s kun je vinden via Google of Flickr. Maar let er wel op dat je eerst toestemming vraagt of je deze mag gebruiken. Wanneer je geen toestemming hebt mag je ze ook niet plaatsen en loop je risico op een schadeclaim. Via het menu afbeeldingen en dan tools kun je via Google meteen zoeken op rechtsvrije afbeeldingen. Deze afbeeldingen maken uiteindelijk het webdesign helemaal compleet.

Tips van de meester
Ga opzoek naar een goede foto’s die zowel bij jouw doelgroep als de kleur van je huisstijl past. Ook moet je lette op de scherpte en formaten van de afbeelding. Het moet precies in jouw website of webshop passen. Zorg ervoor dat je niet te snel tevreden bent maar bekijk meerdere aanbieders. Zo ga je uiteindelijk voor het wauw design van je website of webshop. Gebruik een goede verhouding tussen tekst en afbeeldingen om de boodschap goed over te dragen. Vaak worden de zogenaamde ALT tags vergeten. Dit is het belangrijkste gedeelte van de foto want hier kun je een beschrijving van de afbeelding in geven. Zo weten mensen jou te vinden in de zoekmachine.

Goede foto’s toevoegen in een CMS systeem
Bij IWA groep maken wij al jaren gebruik van de meest uiteenlopende CMS systemen. Ook kiezen wij voor het gebruik van goede rechtsvrije foto’s. Zo laten wij die lange lap tekst wat luchtiger eruit zien. Vaak bied het CMS systeem een drag en drop editor. Het toevoegen van afbeeldingen is dus eenvoudig te doen door een afbeelding te uploaden. Ook meerdere foto’s tegelijk uploaden is vaak mogelijk via Joomla, WordPress of een ander CMS systeem.