Blog

Goede SEO teksten voor je website

Goede SEO teksten voor je website

Als u op zoek bent naar een manier om de positie van uw website in de zoekresultaten van Google te verbeteren, dan is dit het artikel voor u. De volgende tips helpen u meer SEO-vriendelijke inhoud te schrijven die hoger scoort in Google-zoekopdrachten.

Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het beïnvloeden van de zichtbaarheid van een website of webpagina in de onbetaalde resultaten van een zoekmachine – vaak aangeduid als “natuurlijke”, “organische” of “verdiende” resultaten. Hoe vroeger (of hoger op de pagina met zoekresultaten) en vaker een site in de lijst met zoekresultaten verschijnt, hoe meer bezoekers deze zal ontvangen van de gebruikers van de zoekmachine; deze bezoekers kunnen vervolgens worden omgezet in klanten.

Het belang van zoekwoorden en zoekwoordenonderzoek

Goed scoren in Google is niet zo eenvoudig als het klinkt. Het kost tijd en moeite om op pagina één te komen en zelfs dan is uw site misschien niet zichtbaar op de eerste pagina als u het opneemt tegen zware concurrentie. De sleutel om verkeer van Google te krijgen is door inhoud van hoge kwaliteit te hebben die gericht is op specifieke trefwoorden die verband houden met uw industrie of niche.

Plaatsing van trefwoorden op uw website

Zoekmachineoptimalisatie is het proces van het verbeteren van uw website zodat deze hoog scoort in zoekmachines. Er zijn veel dingen om te overwegen wanneer u uw site optimaliseert, maar enkele van de belangrijkste overwegingen zijn het hebben van kwalitatieve inhoud en het plaatsen van trefwoorden op uw website. Het eerste wat u moet doen is uitzoeken op welke trefwoorden mensen zoeken in Google en andere zoekmachines. U kunt tools zoals Google Ads Keyword Tool gebruiken om uit te zoeken hoe vaak mensen gedurende een bepaalde periode (meestal 12 maanden) hebben gezocht naar een bepaald woord of zinsdeel. Als u eenmaal weet welke woorden mensen gebruiken om te zoeken op Google, kunt u ervoor zorgen dat deze woorden prominent aanwezig zijn in de inhoud van uw website.

Het belang van trefwoorden in uw inhoud

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het goed scoren van een website in zoekmachines. Een van de belangrijkste is het gebruik van trefwoorden in de inhoud van de site. Het gebruik van trefwoorden maakt uw inhoud relevanter voor wat mensen zoeken en helpt u om door meer mensen gevonden te worden. Probeer bij het schrijven van uw inhoud ten minste één trefwoord per zin op te nemen en gebruik ze op natuurlijke wijze; prop ze er niet zomaar in zonder enige context. Het is ook goed om trefwoorden aan het eind van zinnen of na komma’s te plaatsen wanneer ze worden gebruikt als aanvulling of uitleg (bijv. “zoekmachine geoptimaliseerde titel”). Trefwoorden moeten worden gebruikt in titels, koppen, subkoppen en tekst op de hele pagina.

Linkbuilding en social media marketing

Linkbuilding is het proces van het verwerven van links naar uw site. Het idee erachter is dat als er meer links naar uw site komen, u hoger in de Google ranking komt voor bepaalde zoekwoorden. Dit kan resulteren in meer verkeer naar uw website, wat zal leiden tot meer verkoop.

Hoe zorgt u ervoor dat uw inhoud leesbaar en aantrekkelijk is?

Gebruik ten eerste sleutelwoorden in uw inhoud. Dit zijn woorden die mensen in een zoekmachine kunnen intikken om uw website of soortgelijke websites te vinden. Wanneer u trefwoorden in uw inhoud gebruikt, helpt dit de zoekmachines te begrijpen waar de pagina over gaat en plaatsen zij deze hoger in hun resultatenpagina’s wanneer iemand op die termen zoekt. Ten tweede: houd zinnen kort en eenvoudig, zodat lezers ze gemakkelijk kunnen scannen. Gebruik spaarzaam paragrafen op elke pagina om de tekst op te breken en gemakkelijker leesbaar te maken. Houd paragrafen kort zodat lezers niet moe worden van het lezen van te veel tekst in één keer.

Hulpmiddelen voor trefwoordonderzoek

Er zijn een aantal tools beschikbaar om u te helpen bij het onderzoeken van trefwoorden voor uw website. Eén zo’n tool is de Google Ads Keyword Tool, te vinden op KeywordToolExternal. Met dit hulpmiddel kunt u een woord of zin invoeren en het geeft een lijst van gerelateerde trefwoorden, met een zoekvolume en concurrentiebeoordeling voor elk trefwoord.