Blog

goedkoop webdesign bureau

Bent u op zoek naar een goedkoop webdesign bureau ?

In dit artikel zullen we u uitleggen waarom de kosten van een website van bureau tot bureau sterk verschillen. We zullen ook bespreken waarom het hebben van een goedkoop website ontwerp meer kwaad dan goed zal doen voor uw bedrijf.

Niet klaar om veel uit te geven aan een mooie website?

Ga naar de Wat moet u doen sectie hieronder, en leer hoe u de juiste balans kunt vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Maar eerst, laten we eens kijken naar een aantal veel voorkomende redenen waarom u zou kunnen denken over het inhuren van een goedkope webdesign bureau.

1. U hebt een krap budget

Dit is, natuurlijk, de meest voorkomende reden waarom mensen gaan voor goedkope website ontwerpen. U gelooft dat u een website nodig hebt voor uw bedrijf, maar u wilt niet dat het u zoveel kost. Dus u zoekt naar het meest betaalbare webdesign bedrijf, zonder rekening te houden met de kwaliteit die u misschien krijgt.

2. U heeft een klein lokaal bedrijf en vindt een website niet belangrijk

Veel eigenaren van kleine bedrijven zien een website niet als een effectief conversiemiddel. Dus zijn ze terughoudend om er veel geld aan uit te geven. In werkelijkheid kan een website voor kleine bedrijven met de juiste functies u meer klanten opleveren dan u zou denken. Het kiezen van een goedkope website ontwerp voor kleine bedrijven is een van de zeer veel voorkomende fouten die MKB-eigenaren maken.

3. U vertrouwt op sociale media om uw producten te verkopen

Sommige nieuwere bedrijven beschouwen sociale media als hun primaire verkoopkanaal. Als u zich in deze groep bevindt, dan zou u kunnen veronderstellen dat het uitgeven aan webdesign geldverspilling is. Hoewel het waar is dat sociale media een krachtig kanaal kunnen zijn om uw producten te verkopen, moet u niet vertrouwen op deze platforms om de kern van uw online aanwezigheid te vormen.

4. U denkt dat u het perfecte bureau hebt gevonden tegen lage kosten

Veel webdesigndiensten beloven een kwaliteitswebsite te leveren tegen een lagere prijs dan de marktprijs. Misschien hebt u een van deze goedkope webdesignbureaus gevonden en bent u overtuigd door hun aanbod. Immers, als iemand u betaalbare website ontwerpen levert, waarom de moeite nemen om ergens anders te zoeken?

Wij begrijpen dat het krijgen van een nieuwe website voor een lage prijs een koopje lijkt. Maar voordat u de uiteindelijke beslissing neemt, lees dit artikel om meer te weten te komen over hoe u een betaalbaar webdesign bedrijf kunt kiezen zonder uw bedrijf op het spel te zetten.

Hoe sommige bedrijven goedkope website ontwerp diensten kunnen aanbieden

Denk hier eens over na.

Webdesign is een concurrerende industrie. Zelfs gevestigde bureaus moeten elke dag concurreren om nieuwe projecten binnen te halen. Webdesign bedrijven moeten daarom hun best doen om betaalbaar te zijn voor hun klanten zonder aan kwaliteit in te boeten.

Hoe kunnen sommige bureaus dan werken voor een veel lager tarief dan gebruikelijk?

1. Ze besteden uw projecten uit aan goedkope overzeese werknemers

Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak; er zijn bekwame ontwerpers en ontwikkelaars over de hele wereld. Maar goedkope website design bedrijven geven uw projecten vaak uit handen aan offshore arbeiders van lage kwaliteit.

2. Ze geven niet om de interne kwaliteit van uw site

Er is veel binnenin een werkende website dat niet zichtbaar is aan de buitenkant. Goedkope website design bedrijven negeren deze kleine maar cruciale vereisten en best practices.

3. Uw site is “gebouwd” met behulp van vooraf ingestelde sjablonen

Goedkope websites worden vaak gebouwd door het bewerken van een vooraf ingestelde template. Het ontwerp bedrijf verandert gewoon een paar visuele elementen en stukjes inhoud en verkoopt het dan aan u als een gloednieuwe website.

Het bouwen van websites met behulp van sjablonen is een veel voorkomende praktijk, maar deze bureaus zullen uw site niet genoeg aanpassen, wat resulteert in een website die er gekopieerd en onorigineel uitziet.

4. De structuur van uw website is niet schaalbaar

Een kwaliteitswebsite is geen eenmalige investering. Naarmate uw bedrijf en uw markt veranderen, zal uw site verfijnd moeten worden. Goedkope websites hebben niet de aanpassingsmogelijkheden die nodig zijn om de groei van uw bedrijf te ondersteunen. Dit gebrek aan uitbreidbaarheid zal deze sites zeer snel overbodig maken.

5. Het bureau heeft weinig tot geen after-sales ondersteuning

Nadat een website is gebouwd en aan u is overhandigd, zullen er nog veel problemen zijn om mee om te gaan. Dit is heel normaal. In de toekomst zult u misschien met het support team moeten communiceren als er een probleem optreedt. Goedkope website ontwerp bureaus investeren niet in after-sales ondersteuning; voor de meeste van hen is lange-termijn klantenondersteuning onbestaande. Dit helpt deze bureaus om een lagere prijs voor uw website aan te bieden.

Problemen met goedkoop website ontwerp

Dus nu weet u hoe sommige webdesign bedrijven uw website kunnen bouwen voor veel minder dan anderen. Laten we eens kijken naar een aantal problemen die u kunt tegenkomen bij het kiezen van deze goedkope web design diensten.

1. Websites van lage kwaliteit zorgen ervoor dat u klanten verliest

Een website is veel meer dan zijn uiterlijk. Als uw site een slechte UX heeft, zullen potentiële klanten niet converteren. Als de interne structuur niet SEO-vriendelijk is, zult u het moeilijk hebben om nieuwe bezoekers te krijgen.

2. Goedkope websites missen prestaties en schaalbaarheid

Goedkope websites zijn niet geoptimaliseerd voor prestaties. Deze sites zijn gebouwd door ongeschoolde ontwikkelaars en lijden onder een slechte codestructuur. Na verloop van tijd zult u merken dat het erg moeilijk is om nieuwe functies aan uw site toe te voegen. Het onderhoud van uw site, die vol zit met opgelapte codes, zal u op lange termijn veel meer kosten.

3. Uw website zal zich niet onderscheiden van de massa

Een website laten bouwen op een voorgeprogrammeerd sjabloon zorgt ervoor dat hij op duizend anderen op het web lijkt. Een generieke website heeft een saaie en ineffectieve online aanwezigheid; uw site moet uniek zijn, met een onderscheidend merkimago. Goedkope webdesigners missen de vaardigheden om deze uniciteit in hun ontwerp tot uitdrukking te brengen. De reden is eenvoudig – als zij de vaardigheden hadden zouden zij niet zo minder kosten.

4. U riskeert een inbreuk op de veiligheid

Goedkope website ontwerpers zullen de beste beveiligingspraktijken negeren of niet volgen. Als gevolg daarvan kunt u een inbreuk op de beveiliging ervaren en zelfs de controle over uw site verliezen. Gehackt worden zal het merkimago van elk bedrijf aantasten, maar voor een e-commerce site zou het wel eens catastrofaal kunnen zijn.

Veel eigenaren van kleine bedrijven gaan ervan uit dat cybercriminelen hun website niet als doelwit zullen kiezen. Dit is echter absoluut niet waar. Ervaring leren we in de praktijk dat  Nederland te maken heeft gehad met cyberaanvallen.

5. U zult het moeilijk hebben met after-sales support

Na…. verkocht u een site voor zeer weinig geld, de goedkope webdesign bedrijven voelen zich niet verantwoordelijk om u te helpen met de problemen die u kunt tegenkomen met betrekking tot uw website. Slechte after-sales ondersteuning is heel gebruikelijk bij deze bedrijven. Het enige wat u kunt doen is een slechte recensie over hun service achterlaten. Maar ze doen ook niet veel moeite voor hun merkimago.

Goedkope websites kosten meer op de lange termijn

Het klinkt misschien tegen-intuïtief, maar het is waar. Het onderhouden van een website van lage kwaliteit brengt veel meer rompslomp met zich mee dan u zich misschien kunt voorstellen.

U bent bijna zeker wel eens zulke sites tegengekomen. Sites die elementen hebben die verkeerd uitgelijnd zijn wanneer ze op een mobiele telefoon worden bekeken. Erger nog, ze kunnen gebruik hebben gemaakt van ondermaatse codes, waardoor de website gebroken lijkt op bepaalde apparaten.

Goedkope webdesignbedrijven zullen u vaak pushen naar de hostingopties van hun voorkeur. Goedkope webhosting drukt misschien minder op uw portemonnee, maar het biedt u ook minder bandbreedte. Het resultaat is een tragere site en een slechte gebruikerservaring.

Problemen als deze zijn niet duidelijk in het begin. Maar naarmate de tijd verstrijkt, zult u meer en meer van dergelijke gebreken zien.

Het verhelpen van dergelijke gebreken zal u uiteindelijk veel meer gaan kosten en het gebrek aan goede klantenondersteuning zal u in een nog ongemakkelijkere positie brengen. Uiteindelijk zult u de hulp moeten inroepen van een gerenommeerd webdesign bedrijf. En dan zult u horen dat uw site zo slecht ontworpen is dat u een complete revisie nodig heeft.

Het hele proces zal een stuk betaalbaarder zijn als u om te beginnen met een vertrouwd bureau begint.

Wat moet u doen?

Misschien denkt u dat betaalbare website ontwerpdiensten van hoge kwaliteit niet bestaan.

Ze bestaan wel.

Maar ze adverteren zichzelf niet als goedkope webdesign bedrijven.

Een webdesign bedrijf dat uw bedrijf begrijpt kan u precies vertellen wat voor soort website u nodig heeft, en hoeveel van een budget u nodig hebt. Investeren in de juiste soort site is nooit een verspilling van geld.

Als u een klein bedrijf bent, heeft u geen website nodig met functionaliteit op bedrijfsniveau. Als u een groot e-commerce bedrijf bent, dan kunt u beter een site hebben die kan concurreren in een internationale markt. Een mode of schoonheidsproduct site moet zich meer richten op visuals dan de lokale gemeente website.

Een gerenommeerd bureau zal u niet meer laten betalen door onnodige functies toe te voegen. Ook zullen zij u niet de laagste prijs beloven ongeacht uw eisen. Betaalbaar website ontwerp en goedkoop website ontwerp zijn niet noodzakelijkerwijs hetzelfde.

Hier is hoe u de juiste webdesign bedrijf te vinden voor uw bedrijf, tegen een betaalbare prijs.

1. Vermijd bedrijven die vooraf ingestelde website design pakketten hebben

Vooraf ingestelde web design pakketten kosten u vaak meer dan een aangepaste prijs. Een pakket kan de kosten bevatten van functies die uw site niet nodig heeft. Vraag of het bedrijf aangepaste prijzen aanbiedt.

In sommige gevallen kunnen vooraf ingestelde pakketten echter nuttig zijn. Bijvoorbeeld: Stel dat een bedrijf gespecialiseerd is in het ontwerpen van medische websites en verschillende pakketten heeft voor medische centra of ziekenhuizen. Deze pakketten dekken meestal alleen de specifieke functies die een niche website nodig heeft.

2. Neem hun portfolio door om te zien of ze hebben gewerkt met bedrijven op uw niveau

Als u een lokaal bedrijf bent, kies dan een webdesign bureau dat werkt met kleine en middelgrote bedrijven. Werken met een ontwerpbureau dat Fortune 500 bedrijven bedient zal zeker veel kosten. Een klein of middelgroot bedrijf hoeft niet door hetzelfde uitgebreide ontwerpproces te gaan als deze grote bedrijven.

3. Zorg ervoor dat het ontwerpbureau uw markt begrijpt

Als u een bedrijf bent in Nederland, probeer dan een betaalbaar webdesign Nederland te vinden dat werkt met Nederlandse bedrijven. Dat betekent niet dat u gewoon moet zoeken naar goedkope website design Nederland in Google. Vergeet niet de criteria die we hebben genoemd in de bovenstaande punten.

Een lokaal bureau zal uw bedrijf en klanten beter begrijpen. Zij zullen weten welke soorten website ontwerpen goed presteren onder uw doelgroep, en uw geld zal niet worden verspild aan ontwerpen die niet converteren.

4. Zoek naar bedrijven die een uitstekende klantenservice hebben

Een goede klantenservice bespaart u tijd en geld, en niet te vergeten stress. Vraag het ontwerpbureau of ze u kunnen voorstellen aan een speciale manager voor uw project. Informeer ook naar hun after-sales support beleid. Dit zal u helpen om in de toekomst heel wat onverwachte kosten te besparen.

5. Blijf uit de buurt van bureaus met duistere handelspraktijken

Wees voorzichtig bij het omgaan met bureaus die dingen aanbieden zoals gratis logo ontwerp of goedkope hosting pakketten met hun goedkope, zogenaamd professionele websites. Een bedrijf dat beweert de goedkoopste website design service te bieden en gratis aanbiedingen promoot, heeft waarschijnlijk geen ervaren ontwerpers en ontwikkelaars. Ze proberen hun gebrek aan expertise te verdoezelen door hun prijzen onder het gemiddelde te houden. Deze bureaus zijn zeer betaalbaar om mee te beginnen, maar zoals we al eerder hebben gezegd, een slechte website zal u veel kosten op de lange termijn.

Samenvatting

Als u heeft besloten om een goedkoop website ontwerp bedrijf in te huren, is het tijd om nog eens goed na te denken. De verstandigste keuze is een gevestigd bureau dat uw bedrijf goed begrijpt, uitstekende klantenservice biedt, en u in de toekomst kan helpen.

Een website is geen eenmalige zaak. Elke succesvolle site heeft periodieke verfijningen nodig naarmate uw bedrijf groeit. Een goedkoop webdesignbedrijf kost u in het begin misschien minder, maar een slecht ontworpen website kost u uiteindelijk veel meer. Voeg daarbij lage conversiepercentages en de devaluatie van uw merk, en u kunt zien waarom het essentieel is om goedkope webdesign diensten te vermijden.

Werken met gerenommeerde bureaus hoeft niet duur te zijn. Zij kunnen u een eerlijke schatting geven van de totale kosten. Veel gerenommeerde bureaus bieden zeer betaalbare webdesign diensten voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Het geld dat u uitgeeft aan het ontwerpen van uw website is een investering. En u kunt zorgen voor een gezond rendement op die investering door het selecteren van de juiste webdesign bureau.