Blog

Google Mijn Bedrijf-vermelding opzetten

Google Mijn Bedrijf opzetten

Ik zal het proces hier samenvatten, maar deze zeer nuttige gids voor lokale SEO bevat meer gedetailleerd advies over het maken of claimen van uw Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Volg deze stappen om je GMB-vermelding toe te voegen of te claimen:

Open Google mijn bedrijf en klik rechtsboven op Nu starten, voordat je je aanmeldt bij je Google-account.
Voer de naam van uw bedrijf in en klik op Volgende.
Kies of u wilt dat je locatie zichtbaar is op Google Maps, voordat je je bedrijfsadres invoert.
Vermeld je bedrijfstype.
Voer de contactgegevens in (telefoonnummer, website-URL enz.) die je klanten moeten kunnen gebruiken.
Voltooi en controleer je vermelding.
Zodra u uw GMB-dashboard hebt ingesteld, kun je deze openen en bekijken via de startpagina van Google Mijn Bedrijf. U vindt het onder het tabblad ‘Home’ onder ‘Prestaties’.

Hier zie je details over hoe mensen jouw bedrijf vinden, waar ze het zien (kaarten of zoekresultaten) en details over de acties die gebruikers ondernemen – bezoeken, oproepen, gemaakte boekingen, enzovoort.

Dit is een handige manier om te zien hoe jouw vermelding presteert en hoe eventuele stappen die je neemt om uw vermelding te optimaliseren de prestaties beïnvloeden.

Hoe optimaliseert je Google Mijn Bedrijf vermelding?

Zodra je je vermelding hebt ingesteld, kun je veel doen om deze te laten opvallen in de zoekresultaten en om nuttige informatie en functies te bieden aan je doelklanten.

Zorg dat de basis goed is
Volg de richtlijnen van Google en zorg ervoor dat de NAP-informatie correct is en up-to-date blijft. NAP betekent bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer.

Het is ook belangrijk om de juiste categorie te kiezen, omdat dit van invloed is op de zoekopdrachten waarin uw bedrijf kan verschijnen. Het kan verleidelijk zijn om breed te gaan om meer zoekopdrachten aan te trekken, maar je hebt waarschijnlijk meer kans om te scoren voor meer specifieke termen – ‘nagelsalon’ in plaats van ‘salon’ bijvoorbeeld.

Voeg de informatie toe die klanten nuttig vinden

Denk na over wat je zou willen zien op een lijst. Veel bedrijven voegen bijvoorbeeld geen openingsuren toe, maar dit kan cruciaal zijn als klanten beslissen om je al dan niet te bezoeken.

Zorg ervoor dat je het bedrijf beschrijft, zoals dit hamburgerrestaurant doet. Het kan helpen om bezoek aan te trekken, terwijl het toevoegen van relevante links naar het menu en reserveringen het voor klanten gemakkelijk maakt om te beslissen over een bezoek of bestelling op basis van de vermelding.

Regelmatig controleren en bijwerken

GMB listings hoeven niet veel werk te kosten, maar het is belangrijk om informatie en links up-to-date te houden. Pas bijvoorbeeld de openingstijden aan voor de kerstperiode als dat nodig is.

Zorg er ook voor dat de foto’s overeenkomen met wat klanten zullen vinden. Als je de winkel net hebt opgefrist en het ziet er geweldig uit, zorg er dan voor dat de foto’s dat weerspiegelen.

Maak gebruik van nieuwe functies

De afgelopen twee jaar heeft Google een aantal nuttige extra functies toegevoegd aan GMB-lijsten. Afhankelijk van het type bedrijf kunnen deze helpen om meer bezoekers te trekken en de aandacht van zoekers te trekken.

Boekingen voor afspraken

De mogelijkheid om reserveringen toe te voegen kan zeer nuttig zijn voor sommige soorten bedrijven, zoals restaurants. Google legt hier uit hoe u boekingen kunt toevoegen, en deze worden weergegeven als knoppen voor oproepen tot actie in uw GMB-vermelding.

Recensies

Recensies zijn een ranking factor in GMB listings, en een goede gemiddelde review score zal je helpen om je kansen op een plaats in het zo belangrijke ’three pack’ te vergroten.

Deze beoordelingen vergroten ook de kans dat mensen je vermelding verder onderzoeken, op links klikken en misschien je winkel bezoeken.

Je klanten aanmoedigen om positieve beoordelingen achter te laten kan hierbij helpen, evenals het gemakkelijk maken voor klanten om je te beoordelen.

Het gaat er echter meer om dat je het soort dingen doet die klanten motiveren om positieve beoordelingen achter te laten. Dit omvat het geven van waarde aan klanten door middel van je producten, en het bieden van geweldige all-round service.

Neem voor meer informatie of hulp contact op met iemand van de IWA-Groep wij staan je graag van dienst om het GMB profiel zo compleet mogelijk te maken.