Blog

Google page experience update

Google page experience update
De aangekondigde Google page experience update is uitgesteld tot halverwege juni. Deze update is bedoeld om gebruikers nog meer inzichten te bieden in de gegevens en statistieken en prestaties. En het is nodig voor het overleven in de online wereld. Zo kun je direct gaan zien of een URL correct ingesteld is. Maar ook zie je eventuele beveiligingsproblemen en kan je deze gaan verhelpen ter bescherming van de gegevens van jouw bedrijf en je klanten. Ook kun je badges behalen. Bijvoorbeeld wanneer je website HTTPS heeft kan je jouw eerste Google badge behalen. En zo zijn er nog vele features meer. Neem hiervoor contact met ons op en wij leggen je het graag uit!

Wat doet de Google page experience ?
De google page experience update maakt het mogelijk om nog beter in de zoekmachine tevoorschijn te komen. Het laat de ervaringen zien de potentiële klanten beleven op jouw website. Het belangrijkste onderdeel hierin is de laadsnelheid. Deze word vanaf juni dan ook verdeeld in 3 onderdelen die je kan analyseren. De volgende is mobielvriendelijkheid. Wanneer je nog oude site hebt word het tijd om deze te upgraden. Veel gebruikers komen voortaan via mobiele apparaten op je website. En als laatste de HTTPS versie van je website word gecheckt. Hiermee laat je via een SSL verbinding zien aan de zoekmachine wat er met de gegevens gebeurd die gebruikers achterlaten op jouw website. Het is dus van belang voor websites en webshops om zo snel mogelijk alles te gaan optimaliseren

Wat kan Google page experience voor je betekenen?
Als de Google page experience update is uitgerold is er geen weg meer terug. Je zult waarschijnlijk een marketing expert nodig hebben die al deze gegevens kan uitlezen. Vervolgens kunnen zij zorgen dat dit allemaal goed word ingesteld eventueel met hulp van een webdesigner. Zij zullen er alles aan doen om jouw website te optimaliseren voor de vereisten van Google. Niet alleen een snellere website is de oplossing maar ook een goed SSL certificaat is nodig ter bescherming van belangrijke gegevens. Als je gaat adverteren is elke seconden winst enkele klanten meer die iets kopen. Het word dus vanaf juni van levensbelang voor websites om staande te blijven in de zoekmachine. Ben jij klaar om die stap te zetten neem dan contact met ons op!