Blog

Kosten webbouwer

Kosten webbouwer

Kosten webbouwer bij de IWA-Groep een eigen website bouwen of laten bouwen, dan komt hier het een en ander bij kijken. Denk bijvoorbeeld door welke aanbieder je website wilt laten maken,  of van welke systemen je gebruik wilt maken. Wat erg belangrijk is bij het webbouwers zijn natuurlijk de kosten voor de klant. Hier lees je alles over de kosten van webbouwers.

Algemene kosten webbouwers

De kosten voor het bouwen van een website kan per aanbieder verschillen. Vaak wordt er gekeken naar de persoonlijke wensen van de klant, voorkeuren en het budget speelt een grote rol. Verder wordt er gekeken naar de gewenste functionaliteiten en het ontwerp die de klant wil.

Veel webbouwers hanteren een basis prijs voor het bouwen van een website, dit ligt tussen de €800 & €1500. Dit zijn dan wel de basis prijzen deze kosten kunnen namelijk gemakkelijk oplopen tot de duizenden euro’s. Dit heeft te maken met de complexiteit van de websites. Hoe complexer de klant de website wil hebben hoe duurder de website zal worden.

Het laten bouwen een van een website in WordPress zal goedkoper zijn met een thema dan wanneer het van scratch gebouwd wordt. Maatwerk websites zijn meestal duurder omdat ze complexer zijn, en dus ook meer werk kosten. 

Bij IWA-Groep kun je al vanaf €650 een professionele website laten maken. De kwaliteit en de wensen van onze klanten staan hierbij voorop.

Kosten voor webbouwers per uur 

Webbouwers hanteren diversen tarieven.  Zo heb je te maken met verschillende webbouwers en de manier waarop zij werken. De kosten webbouwer zijn dus variërend. 

De meeste webbouwers hanteren een tarief van gemiddeld € 80 per uur. Hoelang het bouwen van een website duurt kan verschillen tussen de acht en twintig uur.  Dit heeft er mee te maken met welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden voor de website. Zo kan een website heel simpel zijn met een paar pagina’s, maar een website kan ook heel complex zijn, waardoor het bouwen van de website langer zal duren.

Webbouwer IWA-Groep hanteert een tarief van € 65 per uur. Zo willen wij ervoor zorgen dat de drempel laag is voor startende ondernemers of particulieren voor het realiseren van een betaalbare website.

Kosten webbouwer voor diverse CMS bij IWA-Groep

De IWA-Groep werkt met verschillende CMS systemen. Zo bieden we de mogelijkheid aan onze klanten om uit verschillende opties te kiezen voor het bouwen van de website. Verder bieden wij de mogelijkheid aan de klant om zelf inspraak te hebben over de website en samen tot een compromis te komen over de website. IWA-Groep werkt met de volgende CMS (content management systeem) systemen:

• WordPress  v.a. € 650
• WordPress WooCommerce  v.a. € 950
• Lightspeed v.a. € 950
• Shopify  v.a. € 950

Wil je meer weten over wat de IWA-Groep voor je kan betekenen. Neem eens contact op met een van onze webbouwers of projectmanagers. Wil je een website laten maken en weten wat de  kosten voor een webbouwer van de IWA-Groep zijn? Deze kunnen vaak gunstiger uitvallen dan bij andere bureaus.