Blog

Shopify en meertalige websites

Shopify en meertalige websites

Hebt u er ooit van gedroomd uw bedrijf over de hele wereld uit te breiden? Een vreemde taal leren is leuk; maar als het om zaken doen gaat, vergt het veel meer inspanningen omdat het meer specifieke vaardigheden vereist. Tegenwoordig is het echter mogelijk om in meerdere talen handel te drijven zonder dat u veel talen hoeft te leren spreken of schrijven.

Krijg het vertrouwen van klanten door meertalige handel
Kennis van verschillende talen opent de deur naar de buitenwereld. Daardoor zijn er meer mogelijkheden om meer klanten aan te trekken. In feite houden klanten ervan om producten in hun moedertaal of tweede taal te bekijken en erover te lezen. Zonder de taal te kennen, voelen klanten zich meestal terughoudend om een artikel te kopen uit angst hun geld uit te geven aan onnodige of ongepaste artikelen. Met andere woorden, mensen voelen zich zekerder over de inhoud en het gebruik van het artikel dat u verkoopt als het wordt gepresenteerd in hun moedertaal of tweede taal. Bovendien, hoe meer talen u gebruikt, hoe meer klanten u zult hebben.

Verhoog uw verkoop door te verkopen in vele talen
Er zijn talloze voordelen van het doen van zakelijke transacties in vele talen:

U hebt geen vertaler van een tussenpersoon nodig. Dit komt omdat er op het internet krachtige hulpmiddelen zijn die artikelen snel van elke taal in een andere taal kunnen vertalen. Dit betekent dat u uw artikelen kunt laten vertalen en verkopen in verschillende talen zonder dat u een vertaler hoeft in te huren, wiens talenkennis beperkt is.

Internationaal verkopen. Zodra uw producten beschikbaar zijn in meerdere talen, hebt u mogelijkheden om uw goederen en diensten internationaal te verkopen. Dit betekent dat u meer valuta kunt verdienen.

Verzend uw producten wereldwijd. Als uw producten in vele talen zijn geschreven, is het voor klanten gemakkelijk om te begrijpen wat er staat. Zo zijn er meer openingen voor bestellingen en export van over de hele wereld. Als gevolg daarvan kunt u uw verkoop maximaliseren.
Hoe verkopen in verschillende talen
Een handige tip is om de inhoud van uw online winkel in uw tweede taal te schrijven. Gebruik vervolgens een app om het te laten vertalen in een andere taal van uw keuze. De apps kunnen worden gedownload en geïnstalleerd op uw browser of mobiele apparaat. Lees vervolgens de vertaalde versie om de duidelijkheid ervan te controleren. Als er een vertaling beschikbaar is voor uw pagina, wordt de inhoud automatisch vertaald zodra de klant op de gewenste taal klikt wanneer hij uw e-bazaar bezoekt. Daarnaast is het belangrijk om de product beschrijving, label, prijs en meldingen en menu’s in meerdere talen vertaald te hebben om meer klanten te krijgen.
De volgende stap is om te controleren met de e-markt hoeveel talen beschikbaar zijn voor uw inhoud. Het aantal talen dat u aangeboden krijgt hangt af van uw business plan. Een basisplan kan recht geven op maximaal twee vertalingen. Toch zijn er meer talen beschikbaar als u kiest voor een geavanceerd business plan. Toch kunnen sommige online winkels interessantere aanbiedingen hebben tot wel 20 talen.

Kortom, het verkopen van uw producten in meerdere talen is de beste manier om internationaal te verkopen nu de meeste zakelijke transacties online moeten worden gedaan als gevolg van de verspreiding van de pandemie. Om dit te doen, moet u beschikken over een ondersteunde vertaal-app, die compatibel is met uw browser en e-commerce partner.

Wij van IWA-Groep helpen u graag bij deze casus neem gerust contact op met een van onze medewerkers.