Blog

Shopify vs WooCommerce

De ultieme strijd: Shopify vs WooCommerce

Wie wint de strijd van Shopify VS WooCommerce? Dat gaan we in dit blog onderzoeken. Ben jij van plan om een webshop te starten en weet je nog niet welk platform je moet kiezen? Of heb je misschien al een webshop en wil je overstappen naar een ander platform? Dan zijn Shopify en WooCommerce 2 platformen die je zeker in acht moet nemen.

Het is een krachtmeting tussen twee e-commerce giganten. Shopify heeft meer dan 800.000 online winkels, terwijl WooCommerce beweert dat het het populairste e-commerce platform op het web is. Maar welke is geschikt voor jouw onderneming?
Bij IWA-Groep ontwikkelen wij webshops op beide platformen.

Kort over WooCommerce

WooCommerce is een plugin die van elke WordPress site een krachtige online winkel maakt. Het is een open-source platform dat je volledig kunt customizen. Vanwege de open-source aard van WooCommerce, kun je elk aspect van de winkel aanpassen en gemakkelijk aangepaste plug-ins toevoegen.

Wil je een webshop die je van A tot Z kunt personaliseren? Dan kun je met WooCommerce een geweldige webshop laten maken door IWA-Groep.

Woocommerce

Kort over Shopify

Shopify is krachtig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, en biedt mooie (gratis en betaalde) thema’s waarmee je je website kan customizen. Shopify staat bekend om haar briljante klantenondersteuning. Met Shopify betaal je een maandelijkse premie voor een solide platform waarmee je je business kunt opschalen.

Met Shopify hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten van het beheer van een e-commerce site, zoals webhosting, beveiliging, caching, enz.

Shopify

Kosten: Shopify vs WooCommerce

Kosten zijn vaak de belangrijkste overweging voor e-Commerce website-eigenaren. Je moet de kosten van de platformen doornemen en rekening houden met de variabele kosten voor add-on diensten en plug-ins. Deze kunnen vooral bij Shopify oplopen.

Shopify vs WooCommerce:
Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een geschikt platform?

Er zijn een paar dingen die je absoluut in gedachten moet houden als je een online winkel begint. Deze factoren zullen bepalen welk platform beter geschikt is voor jouw onderneming. Neem ze goed door, en ga na wat het beste aansluit bij jouw bedrijfsbehoeftes.

Budget – De initiële kosten van het starten van een volledig functionele e-commerce winkel. Een uitgebreide WooCommerce webshop kan meer kosten dan een Shopify webshop.

Gebruiksgemak – Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor absolute beginners.

Betaalmethoden – Het moet ondersteuning hebben voor meerdere betaalmethoden (bijv. PayPal, Stripe, andere betaalmethodes). Shopify heeft zelfs zijn eigen Shopify Payments in de wereld geroepen.

Integraties – Aantal diensten en tools van derden die je kunt integreren om jouw e-commerce bedrijf te laten groeien.

Schaalbaarheid – Het platform moet in staat zijn om te schalen als het bedrijf groeit.

Dit zijn de belangrijkste factoren voor een webshop. Afhankelijk van jouw behoeften kun je ook kijken naar andere opties zoals verzending, voorraadbeheer, facturering, belastingen, dropshipping etc.

Ons doel met dit artikel is om een diepgaande blik te werpen op hoe Shopify en WooCommerce staan ten opzichte van deze basisvereisten. Vervolgens kun je zelf bepalen welke van de 2 het meest past bij jouw behoeftes. Zit je achteraf toch nog met vragen? IWA-Groep kan al jouw vragen beantwoorden.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze Shopify vs WooCommerce vergelijking.

Shopify kosten

Shopify maakt het super eenvoudig om je online winkel te beginnen. Hun basisplan begint bij $29 per maand, en je kunt upgraden naar het Shopify plan voor $79 of het Advanced Shopify plan voor $299 per maand.

Het basis Shopify plan komt met genoeg functies om een nieuwe online winkel op te zetten. Je kunt onbeperkt producten toevoegen en gebruik maken van 2 gebruikersaccounts.

Deze prijs is echter exclusief de tools en add-ons van derden die je nodig hebt om je Shopify winkel naar een hoger niveau te tillen. Als je bedrijf groeit, zullen deze kosten gaan oplopen en zul je al snel veel meer betalen dan het basisplan.

WooCommerce kosten

Het gebruik van WooCommerce is gratis. Het is een plugin die je kunt downloaden in WordPress. Echter heb je wel een domeinnaam, SSL certificaat en een hosting bedrijf nodig. Dit kost bij elkaar ongeveer 120€ per JAAR. Dit is een stuk goedkoper dan Shopify.

Voor een goede hosting kun je kijken bij hosting bedrijven zoals: Vimexx, TransIP. Bij IWA-Groep kunnen wij dit voor je uit handen nemen. Er zijn bij WooCommerce net zoals bij Shopify ook betaalde plugins en thema’s waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor zullen je kosten echter ook oplopen. Wij kunnen je hierin goed adviseren. Want je wilt natuurlijk geen onnodige kosten maken.

Gebruiksvriendelijkheid: Shopify vs WooCommerce

Shopify is een volledig gehost platform. Dat betekent dat je geen software hoeft te installeren, beheren of updaten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over beveiliging, prestaties, back-ups en andere technische problemen.

Een nadeel van deze sterke geoptimaliseerde gebruikerservaring is dat het de controle beperkt. Je kunt alleen gebruik maken van de ontwerp- en ontwikkeltools van Shopify of add-ons die beschikbaar zijn op hun platform. Je kunt je website niet optimaal personaliseren.

Voor bijna alle gebruikers zijn er toch meer dan voldoende opties voor een geweldige Shopify webshop

WooCommerce is daarentegen geen gehost platform zoals Shopify. Dit betekent dat je zelf de WooCommerce plugin moet installeren, updates moet beheren, backups moet bijhouden en ervoor moet zorgen dat je website veilig is.

WooCommerce is super flexibel als het gaat om aanpassingen. Je hebt volledige controle over het hele platform. Je kunt elke denkbare functionaliteit aan je website toevoegen met behulp van meer dan 58.000+ WordPress plugins. Nu moet je wel een webdesigner hebben die je een fantastische WooCommerce webshop kan bouwen.

Wie wint de strijd?

Dat mag jij bepalen! Wij zijn van beide enorme fans. Heb jij een voorkeur? Of heb je echt advies nodig bij het maken van een keuze? Deins niet terug om contact met ons op te nemen. Wij hebben ontzettend veel ervaring in webdesign. Wil jij een geschikte partner die een converserende webshop voor je kan ontwikkelen? Dan nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen.

Dan kun je ons gelijk vertellen welk platform wint volgens jou.