Blog

Stappenplan website maken

Stappenplan website maken

Hieronder een stappenplan voor het laten maken van een website. Want waar moet je nu precies op letten bij het laten maken van een webshop? Sta je op het punt om een nieuwe website te laten maken? Zorg ervoor dat je alle onderstaande stappen goed hebt doorlopen. Bij IWA Groep maken wij de meest bijzondere websites voor elke branche. Wil jij snel online met een prachtig thema of heb je meer behoefte aan een unieke website? Dan kunnen wij bij IWA Groep ook een website op maat maken, een website die helemaal aansluit op jouw bedrijf.

Stappenplan website maken

Hieronder het stappenplan voor het maken van een website.

Stap 1: Kies een website platform

In welk platform wil jij een website maken? Bij IWA Groep werken wij met verschillende platformen zoals; WordPress, WooCommerce, Joomla, Magento, Lightspeed en nog een aantal andere. Lees je in op de verschillende pagina’s om tot een platform te komen die aansluit bij de behoeftes van je bedrijf en service.

Bij IWA Groep werken we met verschillende CMS maar toch zijn we zelf echte WordPress fans. In ons stappen plan voor het maken van een website zul je begrijpen waarom wij zulke fans zijn.

Stap 2: Zoek een domeinnaam en hosting

Om een nieuwe website online te krijgen, zijn er twee dingen die je nodig hebt:

Een domeinnaam (een webadres zoals jouwbedrijfsnaam.nl)

Website Hosting (een dienst die jouw site verbindt met het internet)

Het WordPress platform zelf is gratis, maar hosting en domeinnaam zijn dat niet. Echter, de gecombineerde kosten zijn nog steeds minder dan een 2 dure cappuccino’s van ongeveer 6/8 EURO per maand.

Om er professioneel uit te zien, moet je jouw eigen domeinnaam hebben, in plaats van een gratis domein dat aan iemand anders toebehoort (bijvoorbeeld, jouwbedrijf.mijn-gratis-website.com).

En, met een kwaliteit hosting service zal je ook helpen ervoor te zorgen dat je website niet zal naar beneden gaan en dat het snel laadt (zeer belangrijk voor iedereen die je pagina’s bezoekt).

Stap 3: een website opzetten en een design uitzoeken

In het stappen plan van het maken van een website geven we een uitleg over hoe je zelf een website kan maken. Bij IWA Groep maken wij geavanceerde websites die de professionaliteit van je bedrijf naar een hoger level brengen. Alle onderstaande stappen kunnen wij samen met jou doorlopen om te zorgen dat jij een prachtige website hebt.

Stap 4: Kies een thema voor uw site (gratis of premium)/ of ga voor maatwerk

Gelukkig heeft WordPress een overvloed aan thema’s om uit te kiezen. De officiële WordPress thema directory alleen al bevat er meer dan 8.000, die volledig gratis te gebruiken zijn. Bekijk verschillende websites op het internet die jou aanspreken, en geef deze eventueel aan ons door. Wij kunnen met deze informatie een website maken die aansluit op jouw bedrijf.

Wil je liever een website die helemaal uniek is? Dan kunnen wij een website op maat maken. Een website op maat ziet er geavanceerd en professioneel uit.

Als wat er beschikbaar is in de officiële thema directory niet aan je behoeften, kijk op premium thema markten, zoals:

Stap 5: Inhoud toevoegen (Pagina’s en Berichten)

Het vervolg van het stappenplan voor het maken van een website is content. Denk hierbij altijd aan de SEO. Goede content zorgt voor een goede vindbaarheid. Je kunt ervoor kiezen om je content zelf te maken, maar bij IWA Groep hebben wij professionele tekstschrijvers die dit al te graag voor jou doen!

Voordat je jouw site gaat aanpassen, moet je eerst wat inhoud op je site hebben.

Het is immers moeilijk om de site aan te passen als er niets op staat om de veranderingen te laten zien. Wat je nodig hebt aan inhoud zal variëren naargelang het onderwerp van de site en je doelstellingen.

Er zijn echter een paar belangrijke pagina’s die bijna elke site heeft:

  • Homepage
  • Over pagina
  • Contact pagina

Bij het bepalen van de pagina’s die je wilt toevoegen, moet je bedenken welke informatie het meest nuttig is voor je bezoekers. Je zult ook moeten nadenken over visuele inhoud, zoals foto’s.

Stap 6: Zorg ervoor dat je website goed georganiseerd is

Beschouw je website als een bibliotheek.

De structuur van je website wordt steeds belangrijker naarmate je meer inhoud aan de website toevoegt. Een cruciaal onderdeel hierbij is het navigatiemenu. Zodra je een aantal pagina’s hebt gemaakt, is het tijd om ze beschikbaar te maken voor je bezoekers op de site. Je kunt menu items verslepen naar de gewenste volgorde en er zelfs sub-items van maken door ze onder andere items te plaatsen zoals hieronder. Als je tevreden bent, kies dan de menu positie waar je dit menu wilt laten verschijnen (in dit geval Primair menu).

Stap 7: Extra aanpassingsmogelijkheden en functionaliteiten

Zorg dat je website is voorzien van alle functionaliteiten die je nodig hebt. Kan je ideale klant alles doen op de website wat hij zou moeten kunnen doen?

Website laten maken waar op letten?

Wil jij weten waar je op moet letten bij het laten maken van een website? Dan stel je jezelf de goede vragen! Het is namelijk erg belangrijk dat je website helemaal naar je wens wordt gemaakt. Het is nog veel belangrijker dat je ideale klant alles kan doen op de website wat hij of zijn nodig heeft. Dus waar moet je op letten bij het laten maken van een website?

  • Klopt de menu structuur?
  • Staan alle plug-ins erin die je nodig hebt?
  • Is de site goed beveiligd?
  • Hoe is snel laadt de website?
  • Heb ik al nagedacht over bloggen?
  • Wie gaat mijn website onderhouden?
  • Hoe wordt ik gevonden door mijn ideale klant?

Dit zijn een aantal vragen waar je op moet letten bij het laten maken van een website. Een website maken vraagt om een stappenplan, hier hoor je je goed aan te houden. Dit zal ervoor zorgen dat jouw website een succes wordt.

Bij IWA Groep een website laten maken.

Laat nu een professionele website maken door IWA Groep.

Waarom Kiezen Voor

IWA-groep.nl?