Blog

Waarom SEO teksten belangrijk zijn

Waarom SEO teksten belangrijk zijn

SEO teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn, zodat een website hoger in de zoekmachines komt. Staat je website hoger in de zoekmachines, dan leidt dit ook weer tot meer bezoekers en dus klanten. SEO teksten zijn alleen om die reden dus al zeer belangrijk. Daarnaast hebben goede SEO teksten echter nog meer belangrijke functies. Ze overtuigen de bezoekers van je website van jouw professionaliteit en creëren vertrouwen. Hierdoor neemt ook het aantal conversies toe.

Heb je besloten dat je SEO teksten wilt realiseren? Zorg er dan voor dat je een specialist inschakelt met voldoende kennis in huis. Het schrijven van SEO teksten waarmee je het gewenste resultaat krijgt is namelijk een uitdaging.

Schrijf SEO teksten bij voorkeur niet alleen voor de zoekmachines

Veel SEO bureaus en ondernemers schrijven SEO content specifiek voor de zoekmachines. Houd er echter rekening mee dat de teksten ook gelezen zullen worden door je bezoekers. Zijn de zoekwoorden op onnatuurlijke wijze in jouw content verwerkt en lezen de teksten daardoor niet lekker? Dan kan dit voor potentiële klanten een reden zijn om toch nog even verder te kijken. Een SEO copywriter zal de keywords daarom zo subtiel mogelijk in de tekst verwerken, maar wel op een manier dat het ook echt bijdraagt aan een betere vindbaarheid.

Met SEO teksten kun je je heel gericht op een zoekwoord focussen

Een belangrijk voordeel van SEO teksten is dat je de focus heel goed op bepaalde zoekwoorden kunt leggen. Weet je dat jouw klanten vaak op bepaalde zoekwoorden zoeken? Dan kun je specifiek die zoekwoorden in je content verwerken. Het is geen slecht idee om per zoekwoord een unieke landingspagina te creëren. SEO specialisten kunnen verschillende tools gebruiken om in te zien welke zoekwoorden interessant zijn. Welke zoekwoorden het meest aantrekkelijk zijn, hangt af van het zoekvolume, maar ook van de concurrentie. Hoe meer concurrentie, hoe lastiger het wordt om op een zoekwoord te scoren. Als er meer concurrentie is, dan is het doorgaans ook aan te raden om een landingspagina voor het desbetreffende zoekwoord van meer content te voorzien.

Hoe schrijf je goede SEO teksten?

Wanneer je SEO teksten wilt schrijven, dan is het om te beginnen zeer belangrijk om het juiste keyword te kiezen. Na een analyse kun je content gaan creëren voor de meest interessante keywords. Hoe meer relevante content op een pagina, hoe beter het voor de zoekmachines is. Belangrijk is echter wel dat ieder stukje tekst ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Belangrijk is dat het zoekwoord in de titel, maar ook in een aantal tussenkoppen verwerkt is. Wanneer je ervoor zorgt dat het zoekwoord ongeveer 2% van de tekst beslaat, dan kun je er doorgaans van uitgaan dat de content goed scoort op het gebied van SEO.

Wanneer je niet zo creatief bent of de Nederlandse taal niet goed beheerst, dan wordt het schrijven van SEO teksten echter ook een uitdaging. Veel ondernemers gaan vol enthousiasme aan de slag met hun eigen webteksten, maar ontdekken uiteindelijk dat het toch vrij lastig is om goede content te schrijven. Gelukkig kun je het schrijven van SEO teksten ook uitbesteden aan een specialist.

Zorg ook voor goede meta’s

De meta title en de meta description vormen samen het stukje tekst dat gebruikers van bijvoorbeeld Google te zien krijgen in de zoekresultaten. Als een pagina eenmaal goed scoort in de zoekmachines, wil je ook dat er op de pagina geklikt wordt. Belangrijk is dus ook dat de meta title en de meta description goed geschreven zijn. Bovendien moeten de meta’s ook goed aansluiten op de content zelf. Wanneer bezoekers op je pagina iets totaal anders aantreffen dan verwacht, zullen ze namelijk ook snel weer afhaken.

Wil jij SEO teksten laten schrijven?

Wil je zeker zijn van goede SEO teksten, dan kun je jouw SEO content ook aan IWA-Groep uitbesteden. Wij kunnen professionele content voor je schrijven, met de juiste zoekwoorden daarin verwerkt. Wanneer onze specialisten SEO content schrijven, dan houden we ook steeds rekening met jouw doelgroep. Zo dragen de teksten niet alleen bij aan een betere SEO, maar zorgen ze ook voor meer vertrouwen bij potentiële klanten. Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.