Blog

Wat doet een SEO specialist?

Wat doet een SEO specialist?

SEO staat voor Search Engine Optimization en is de Engelse term voor zoekmachine optimalisatie. Onder SEO vallen alle werkzaamheden die bijdragen aan het verbeteren van je website, zodat zoekmachines deze beter kunnen vinden. Hoe beter jouw website namelijk is geoptimaliseerd voor de zoekmachines, hoe hoger je in de zoekmachineresultaten komt te staan. Hierdoor zullen mensen sneller in aanraking komen met jouw website, wat zorgt voor meer web verkeer. Dit kan natuurlijk weer leiden tot meer omzet. 

Welke werkzaamheden vallen onder SEO?

Er zijn diverse werkzaamheden die ervoor kunnen zorgen dat de zoekmachine jouw website hoog zal ranken in de zoekmachineresultaten. Content is hier een groot onderdeel van. Je kunt hierbij denken aan de hoeveelheid content, maar ook aan de inhoud hiervan. Als er bepaalde zoekwoorden zijn waar jouw website of de betreffende pagina op rankt, werkt het goed als deze in de content worden verwerkt. 

Hoger in de zoekmachineresultaten

Een SEO-specialist kan voor jou onderzoeken op welke zoekwoorden jouw website rankt en zal vervolgens jouw website optimaliseren om hoger in de zoekmachineresultaten te komen op het moment dat mensen op deze woorden zoeken. Naast het analyseren, controleren, aanpassen of schrijven van content, vallen er ook andere werkzaamheden onder SEO. De zoekmachine kijkt bijvoorbeeld ook naar de relevantie, snelheid, autoriteit, structuur en kwaliteit van de website. 

Schakel een SEO-specialist in

Zoals je wellicht al merkt, zijn SEO-werkzaamheden taken die vrij veel tijd in beslag nemen. als ondernemer heb je wellicht niet de hoeveelheid tijd beschikbaar die je erin zou willen steken. Het optimaliseren van je website is echter enorm voordelig voor je omzet. Je kunt er daarom voor kiezen om een SEO-specialist in te schakelen die de werkzaamheden voor je uit handen neemt. 

SEO-specialist bij IWA-Groep

Bij IWA-Groep kun je terecht voor het uit handen geven van SEO. De SEO-specialist zal ervoor zorgen dat jouw website optimaal wordt ingericht, zodat zoekmachines deze goed zullen vinden en ranken. De specialist zal beginnen met onderzoeken waar (potentiële) klanten naar zoeken en hoe ze dit verwoorden in de zoekbalk in Google. Vervolgens zal jouw website op basis van deze zoekwoorden worden geoptimaliseerd. 

Doorlopend proces

SEO is een proces dat nooit stopt. Zoekmachines kunnen namelijk hun algoritmen aanpassen, of potentiële klanten kunnen op andere woorden gaan zoeken. De factoren waarop zoekmachines hun rankings baseren, kunnen dus veranderen. SEO is daarom een doorlopend proces. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen gaande. Een SEO-specialist is hiervan op de hoogte en kan jouw website daarom continu laten voldoen aan de nieuwste eisen en wensen van zoekmachines. Het is daarom aan te raden om een lange termijn project aan te gaan met een SEO-specialist, die je dan voor een vast bedrag per maand inschakelt. 

Linkbuilding en adverteren

Naast het optimaliseren van je website voor zoekmachines zijn er nog een aantal werkzaamheden die een online marketingbureau voor je kan realiseren. Zo kan er bijvoorbeeld linkbuilding, Google Ads of Social Media marketing worden uitgevoerd om te zorgen dat jouw website ook via advertenties meer verkeer zal ontvangen, wat natuurlijk ook weer kan leiden tot meer omzet.