Blog

Wat is on-page SEO?

On page analyse – 9 stappen

Wil je weten wat een On page-analyse is? Of je je ranking kunt optimaliseren, en jouw SEO scores kan verhogen – zelfs als je geen SEO-specialist bent en niet weet hoe je moet programmeren? Of een zoekwoorden onderzoek uitvoeren moet? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we  je niet alleen vertellen wat een on-page analyse is, maar vooral ook wat de belangrijkste on-page factoren zijn waarop iedereen die goed wil ranken zou moeten kennen en gebruiken.

Wat is een on-page analyse?

On-page analyse gaat over het blootleggen van het ranking potentieel van jouw website. Factoren die erop gericht zijn zoekers de best mogelijke zoekresultaten op je website te bieden. Inhoudelijk, visueel en technisch. On-page-optimalisatie
Dit is wat on-page SEO onderscheidt van off-page SEO, die zich louter bezighoudt met externe factoren zoals linkbuilding.

On-page-analyse omvat dus niet alleen jouw website inhoud, maar ook de optimalisatie van URL’s, titel en metabeschrijving, je ontwerp en code-optimalisatie. Technische zoekmachine optimalisatie is te vinden in de backend van je CMS.

Hier zullen we eerst de factoren bekijken die je in elk geval kunt en moet aanpakken. Op voorwaarde dat je…bereid zult  zijn om jouw website in een paar stappen te analyseren. Maar ook de tijd en zin hebt om te content te schrijven of iemand kent die dat voor je kan doen. Als je een website hebt in een CMS zoals WordPress of Shopify kan je de webbouwer vragen om de werkzaamheden uit te voeren. Ben je dit zelf dan kan jij de werkzaamheden makkelijker en sneller uitvoeren omdat je de site immers zelf hebt gebouwd.

Waarom is On-page SEO belangrijk?

On-page SEO + technische SEO = de basis. Daarna gaat het allemaal om linkbuilding. En dat vat SEO zo’n beetje samen in twee zinnen.

On-page SEO is de basis voor een goede positie in de zoekresultaten. Maar waarom is dat zo? Het doel van zoekmachines zoals Google is zoekers de meest relevante en bruikbare zoekresultaten voor te leggen.

Om dit te bereiken, moeten zoekmachines uw website zo goed mogelijk begrijpen – en dit is waar On-page SEO om de hoek komt kijken.

Het zorgt ervoor dat jouw inhoud toegevoegde waarde biedt voor zoekers, winstgevend is en een prettige gebruikerservaring biedt. Alleen als dit gegeven is, loont het voor zoekmachines om jouw website goed te ranken en voor externe partijen om jouw website aan te bevelen en ernaar te linken (Off-page SEO).

On-page SEO factoren
Je website bestaat uit talrijke elementen en on-page-factoren die je ranking beïnvloeden. Bijvoorbeeld de afzonderlijke woorden op de website, contactformulieren, animaties en responsive web design.

We hebben hieronder de belangrijkste punten op gesomd.

1. Content van SEO kwaliteit
2. Uniek content
3 .Zoektermen
4. H koppen
5. SEO vriendelijke URL structuur
6. Pagespeed 
7. Titels en meta’s
8. CTR-optimalisatie
9. Geoptimaliseerd design

Neem gerust contact op met de IWA-Groep om de On-page en Off-page SEO te laten uitvoeren..