Wat is WordPress?

WordPress is een webapplicatie waarmee je gemakkelijk websites kunt maken en jouw inhoud online kunt publiceren. Het WordPress content management systeem bestaat al sinds 2003 en is nu de meest populaire manier om websites te maken. Meer dan 40% van alle websites wereldwijd zijn gemaakt met WordPress.

Webapplicaties zoals WordPress, waarmee je je inhoud online kunt publiceren en beheren, worden Content Management Systemen (CMS) genoemd. Andere content management systemen waar je misschien wel eens van gehoord hebt zijn Shopify, Joomla of Drupal.

Van de content management systemen heeft WordPress een marktaandeel van bijna 65%. De tendens is nog steeds stijgend, De mogelijkheden van WP
Het biedt elke beginner de mogelijkheid om inhoud op het web te publiceren, volledig zonder programmeerkennis.

WP heeft een groot aantal eenvoudig te begrijpen functies en gereedschappen die uw leven als website beheerder gemakkelijker maken.

Wat kan WordPress voor jou doen?

In de begindagen van WordPress vroegen mensen “Wat kan WP?”. Wat het bouwen van websites betreft, is de omgekeerde vraag vandaag misschien beter. Wat kan WordPress eigenlijk niet?

Zoals reeds geschreven, WordPress is niet zomaar een CMS, het is (hét CMS.) Het biedt elke beginner de mogelijkheid om inhoud op het web te publiceren, volledig zonder programmeerkennis. WP heeft een groot aantal eenvoudig te begrijpen functies en gereedschappen die uw leven als websitebeheerder gemakkelijker maken.

De structuur van WordPress is eenvoudig te begrijpen en gemakkelijk te leren. Echter wil je meer de geavanceerdere websites maken schakel dan een webbouwer in zoals IWA-Groep Dan sta je garant van een uitstekend uitgebreid ontwikkeld WP design. De steun van de ontwikkelaars en de gemeenschap is ook uitstekend.

WordPress is in de tussentijd sterk geëvolueerd. Terwijl het CMS vroeger vooral werd gezien als een uitstekend platform voor blogs, is WP nu net zo populair voor statische bedrijfswebsites met uitstekende designs.

Wat de inhoud betreft, zijn er geen grenzen dankzij de aanpasbaarheid van WordPress. Je kunt WordPress bijvoorbeeld gebruiken om jouw bedrijfswebsite, je persoonlijke blog, je online winkel, je portfoliopagina, je online cursus of je nieuwsbrief op het web te zetten.

Waarom zou je kiezen voor WP?

Aangezien je ook over WordPress aan het leren bent, willen we je de redenen vertellen waarom WP zo interessant is voor zoveel website-eigenaars. Wij zullen ook nagaan waarom het systeem zo’n prominente rol speelt op het web.

Er is geen einde in zicht van deze opwaartse trend. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom WordPress zo populair is. We hebben de voor- en nadelen van WordPress elders meer in detail besproken. Hier is een korte samenvatting van de redenen waarom u WP zou moeten gebruiken.

Een belangrijke reden is dat de software is gelicentieerd onder de GNU Public Licence. Dit betekent dat iedereen het gratis kan downloaden en gebruiken. Open source betekent dat web ontwikkelaars en webdesigners de code zeer goed kunnen aanpassen aan de individuele behoeften van klanten.

WP is gemakkelijk te gebruiken

Er zijn niet veel toepassingen op het web die krachtig zijn, een breed scala aan functies bieden en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn. minimalistisch en toch uitgebreid

Maar dat is precies wat voor WP geldt. De backend is logisch gestructureerd. Een zeer strikte en logische structuur van de administratie-interfaces maakt het voor iedereen mogelijk zijn website up-to-date te houden en zelfs belangrijke ontwerp- en structureringsbeslissingen vrijwel met één muisklik online tot leven te brengen. In het verleden waren hiervoor ervaren web-ontwikkelaars nodig, wat uiteraard gepaard ging met de bijbehorende kosten.

WP stelt talloze mensen in staat hun website zelfstandig te beheren en te onderhouden. Een beter bewijs van bruikbaarheid is nauwelijks denkbaar.

Wil je ook meer weten wat je kan doen met WP neem dan direct contact met de medewerkers van de IWA-Groep. Wij kunnen je op weg helpen bij het realiseren van een gave of juist functionele website.