Blog

Webdesign ontwikkelingen 2021

Webdesign ontwikkelingen 2021
Voor het aankomende jaren verwachten we verschillen ontwikkelingen op het gebied van webdesign.
Zo gaat naar alle waarschijnlijkheid alles net wat gedurfder worden om de concurrenten bij te kunnen blijven. En de verwachting is ook dat meer kleuren weer helemaal in gaan komen. Visueel en interactief gaan een nog grotere rol spelen in de trends. Ook is het belangrijk om met de ontwikkeling mee te blijven bewegen. Wij hebben dit voor je bijgehouden. En we zullen dit met je bespreken. Het beeld en de tekst in balans houden is hierbij belangrijk. Wij helpen je hier graag bij.

Samenvatting van de belangrijkste onderdelen
Naar verwachting word de snelheid van een website het belangrijkste aspect van de webdesign ontwikkelingen. Er zijn namelijk genoeg webdesigners op het internet te vinden. Maar niet iedere webdesigner denkt aan SEO elementen zoals paginasnelheid. Ook de vindbaarheid en het gebruikersgemak van de website zal onderhanden worden genomen. Vaak heb je niet veel aan alleen een mooi webdesign. Het plaatje moet kloppen maar ook te vinden zijn. Je website vindbaar hebben in de zoekmachines is van levensbelang. Meer dan 70% van de zoekopdrachten ontstaat hier.

Webdesign ontwikkelingen in beeld
In de webdesign technische ontwikkelingen gaan animaties en interactief bezig zijn met de klant nog belangrijker worden. Dit kunnen animaties zijn maar ook bij webshops juist de product omschrijving in de vorm van een korte video. Ook effecten zoals het kleur veranderen van een knop is populair. Deze knop is de belangrijkste van je website want die navigeert de klant naar de juiste pagina. Een goed webdesign bureau zorgt ervoor dat de verhouding tussen tekst en visuele beelden in balans is.
Ook het gebruik van meerdere kleuren scoort punten onder de klanten. Eventueel aangevuld met een zogenaamde dark mode voor mensen die hier niet van houden.

Teksten en lettertypes
De belangrijkste webdesign ontwikkelingen in de tekst zijn het formaat en lettertypes waarmee je werk. Dit zijn er aanzienlijk meer geworden door bijvoorbeeld Google Fonts. Door een uitbundig lettertype te gebruiken op een kleurencombinatie springt jouw bedrijf eruit. Maar ook is het lettertype belangrijk bij de aansluiting met het plaatje. Een juiste verhouding tussen die 2 en je bent binnen. Start hier dan ook vandaag nog mee.