Blog

Website laten maken kosten

De kosten van een website laten maken

De waarheid is dat de kosten voor het laten maken van een website volledig afhangen van je persoonlijke budget en doelstellingen. Echter, in dit artikel zullen we laten zien hoeveel het werkelijk kost om een website te maken voor de meeste mensen. Weet jij al wat voor een website je wilt laten maken? De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal punten die we gaan doornemen in deze blog.

Welke tools heb je nodig om een website te bouwen?

Voordat je überhaupt over de kosten van een website laten maken kunt gaan nadenken moet je een aantal dingen van te voren regelen of laten regelen door je webdesigner.

  • Domeinnaam
  • Webhosting

Deze kun je eventueel zelf in orde maken, of uit handen geven aan IWA-Groep. Wij zorgen altijd voor een goede partij voor de hosting en de huur van je domeinnaam.

Domeinnaam

Jouw domeinnaam is het adres van je website op het internet, zoals Google.com of IWA-Groep.nl. Het is wat je klanten in hun browser typen om toegang te krijgen tot je website.

Zodra je een domeinnaam registreert, krijg je het recht om die naam een jaar lang voor je website te gebruiken. Je bent verplicht je domein bij dezelfde partij van domeinnamen te verlengen zolang je de naam voor je site wilt behouden. Als je ooit je interesse in een domeinnaam verliest, dan kun je hem laten verlopen zodat iemand anders hem kan kopen.

Webhosting

Webhosting is als het ware het huis van je website. Dit is waar je de inhoud en bestanden van je website opslaat.

Wanneer een bezoeker probeert om je op je website te komen door het intypen van je webadres (domeinnaam), dan zullen ze worden doorgestuurd naar de website bestanden die zijn opgeslagen op je webhosting server.

Vaak is de term webhosting een verwijzing naar het bedrijf dat hun computer / servers verhuurt om je website te hosten. De webhosting biedt internet connectiviteit om ervoor te zorgen dat je website online is en online beschikbaar blijft, 24/7. Als je website niet online is kunnen je klanten jou ook niet vinden. Hierdoor kun je omzet mislopen.

Wat zijn ongeveer de kosten van een website laten maken?

Afhankelijk van je behoeften beginnen de kosten van het laten maken van een website vanaf 650 EUR. Wil je liever een webshop? Dan moet je rekening houden met 950 EUR. Als je een feature-rijke, op maat gemaakte website wilt hebben voor je bedrijf kunnen deze kosten oplopen tot wel 10.000 EUR of meer.

Voor het bouwen van een kleine website, moet je ook rekening houden met een budget voor de domeinnaam en webhosting hebben. Een domeinnaam kost meestal rond de 15 EUR per jaar en webhosting rond de 8 EUR per maand. Het is ook verstandig om hier een maandelijks onderhoudspakket bij aan te schaffen. Hierdoor heeft je website geen down-time en ben je altijd online.

De kosten van een website laten maken berekenen

Om een grove schatting te maken kun je een aantal vragen aan jezelf stellen. Hierdoor kun je een betere schatting maken voor je budget.

  1. Wat is het realistische budget voor je website?

Je moet van te voren weten wat jouw budget is voor het laten maken van een website. Het bouwen van een website die je niet kunt veroorloven zal een ramp zijn. Dubbel check je budget voordat je het uitgeeft aan premium website met opties en functionaliteiten die je wellicht niet nodig hebt.

  1. Heb je een op maat gemaakte website nodig?

Wil je werken met een thema? Wat vaak een stuk goedkoper is? Of wil je liever een website helemaal op maat laten maken. Dit kost vaak meer, maar hierdoor heb je wel een luxere website met meer mogelijkheden. Wil je echter een unieke look en feel aan je website geven, dan zul je een op maat gemaakt WordPress thema moeten laten bouwen. De tarieven van een maatwerk WordPress website kunnen variëren.

  1. Welke functies zult je nodig hebben?

Als je begint, zul je niet alle toeters en bellen nodig hebben die je op andere coole websites ziet. Zelfs als je klein begint, is het essentieel om een lijst met benodigde functies op te schrijven die je in de toekomst nodig zult hebben. Dit helpt om het hele ontwikkelingsproces te stroomlijnen en te concentreren op functies die een hoge prioriteit hebben. Het helpt ook de kosten te minimaliseren naarmate je groeit.

Verschillende budgetten onderverdelen in categorieën

Laten we websites onderverdelen in een paar verschillende budgetcategorieën:

  • Kleine website met een minimaal budget
  • Geavanceerde website met meer functies
  • Een online winkel / webshop
  • Een op maat gemaakte website

Bij elke categorie past een eigen budget. Voordat je aan de slag gaat met het laten bouwen van je website kun je voor jezelf beslissen tot welke categorie je behoort.

De kosten van een website laten maken bij IWA Groep.

Een website laten maken bij IWA Groep kan al vanaf 650 EUR. Wil jij een uitgebreide website met meerdere functies? Dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Onze websites zijn altijd scherp geprijsd en van hoge kwaliteit. Ook werken wij met verschillende CMS zoals: