WordPress website maken

Wil jij zelf een WordPress website maken? Dat kan wij leggen dat in dit artikel in de notendop voor je uit. Wij werken met verschillende stappen waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Om te kunnen beginnen heb je allereerst een domeinnaam en een hosting pakket nodig. Veel aanbieders bieden een gratis installatie plan aan voor CMS systemen zoals WordPress en Joomla. Dit is handig wanneer je geen kennis hebt van databases en hoe je deze in moet stellen.

Starten met het maken van een WordPress website


Als je handmatig de installatie hebt voltooid of via de web installer van een hosting aanbieder dan kun je beginnen met het maken van een WordPress website. Dit doe je door naar jou domein naam te gaan en /WP-admin erachter te zetten. Hier kun je vervolgens inloggen met de gegevens die jij hebt ingesteld. Het kan ook zijn dat je deze per email toegestuurd hebt gekregen. Mocht je ze niet hebben check altijd even de spam box.

Het WordPress dashboard


Wanneer je een wordpress website gaat maken en je hebt ingelogd dan kom je uit bij het dashboard.
Hier zie je een scherm waarin je jouw thema kunt wijzigen of snel een nieuw bericht kunt plaatsen. Maar ook zie je in een oogopslag hoeveel je al op de website hebt staan en wat de status van de site is. Bij berichten kun je starten met het maken van een nieuw (blog) bericht en bij pagina’s ontwerp je een nieuwe pagina. Wanneer je verder naar onder gaat zie je een onderdeel media. In de wordpress media sectie staan al jouw afbeeldingen en video’s. Ook kun je reacties en projecten bekijken mits je deze hebt.

Vervolg wordpress website maken


Het volgende is een van de belangrijkste onderdelen wanneer je een wordpress website gaat maken. Namelijk de weergave. Hier kun je kiezen uit standaard templates voor jouw website. Natuurlijk kun je dit ook laten ontwerpen door een webdesigner. Of je koopt een betaald thema op het internet. Hieronder zie je de plugins. Plugins zijn programma’s die je kunnen helpen bij het makkelijker beheren van de website. Zo kun je hier bijvoorbeeld Woocommerce installeren om een webshop te beginnen. Maar ook kun je YOAST SEO installeren voor het gemakkelijk invoeren van de zoekmachine gegevens.

WordPress website en gebruikers maken


Wanneer je met meerdere
mensen een wordpress website gaat maken heb je ook verschillende accounts nodig. Deze maak je via het menu gebruikers aan. Hierin kun je ook bepalen welke rol je een medewerker geeft. Zo kun je instellen dat hij of zij alleen artikelen kan schrijven. Maar heb je een compagnon in het bedrijf dan kun je hem weer administrator rechten geven. Ook kun je instellen dat er een SEO manager is en verschil maken tussen redacteur en auteur. Kortom genoeg mogelijkheden om mensen toegang te geven tot de site zonder dat ze allerlei aanpassingen doen.

Updates en veiligheid


Wanneer je een wordpress website gaat maken wil je dat deze ook veilig is. Gelukkig zit er een grote community achter wordpress die regelmatig updates uitbrengen. Wereldwijd gebruikt 33% van de bedrijven WordPress als CMS systeem voor hun website of webshop. Onze tip is om ook een plugin te installeren waarmee je de inlog site veranderd. Hackers kennen deze url en wanneer je deze veranderd loop je minder risico op inbraak. Het is net als het verschil tussen een slot en een veiligheidsslot. Het is niet nodig maar wel aan te raden. Ook kun je het nog meer beveiligen tegen DDOS aanvallen of andere inbraken. Dat kan met bijvoorbeeld Cloudflare of Wordfence.

WordPress website maken instellingen


Wanneer je een wordpress website gaat maken is het belangrijk om een kijkje te nemen in de instellijngen. Allereerst zie je de site titel en ondertitel. Dit zijn de belangrijkste gegevens voor de zoekmachine en de werkbalk. Ben dus origineel en verwerk hier eventuele zoekwoorden in. Ook kun je hier adres van je website veranderen of de beheerders email instellen. Daarnaast kun je ook een vinkje zetten bij dat mensen lid kunnen worden van de website. Dit moet je alleen doen als je een actieve website hebt waarbij registratie nodig is. Ook kun je basis gegevens zoals taal en tijd hier instellen.

Heb je nog vragen over het maken van een wordpress website?
Neem dan contact met ons op of kijk op onze website of webshop pagina.