Blog

Yoast SEO plugin

Yoast SEO plugin

Yoast SEO wordt gebruikt door zowel bedrijven als de echte ervaren marketing medewerker. Het is een plugin die het makkelijk maakt om in een CMS systeem zoals WordPress metagegevens in te stellen. De metagegevens zijn belangrijk voor je positie in de zoekmachine. Zo kun je met deze plugin een meta titel en meta omschrijving instellen. Daarnaast kun je ook een zoekwoord instellen en dan geeft deze plugin aan of het woord er vaak genoeg in staat. Dit kun je op eenvoudige manier zien aan de groene bolletjes die dan ontstaan. Ook het gebruik van ALT tags en interne links wordt door deze plugin nagekeken. Zo kun je precies zien wat er nog eventueel verbeterd moet worden aan een pagina of bericht. Op deze manier kan iedereen op een makkelijke manier een goede website ontwikkelen. Ook heeft het een positief effect voor je positie in de zoekmachine.

Wat kun je met de Yoast SEO plugin?

De Yoast SEO plugin wordt vaak gebruikt in combinatie met WordPress. Het is een plugin die het voor iedereen mogelijk maakt om een goede plek in Google te krijgen. Je kunt namelijk een zoekwoord instellen en dan geeft deze plugin aan of het woord vaak genoeg in de tekst voorkomt. Daarnaast kun je ook zien wat er eventueel nog verbeterd moet worden aan de teksten. Ook het gebruik van interne en externe links wordt bijgehouden. Zo weet je precies of je nog iets vergeten bent. Ook ervaren SEO specialisten maken gebruik van deze plugin. Je kunt als het ware een of meerdere zoekwoorden koppelen aan je website en zien of het algoritme van de zoekmachine dit ook goed gaat beoordelen.

Voordelen van de betaalde plugin

De Yoast SEO premium plugin heeft nog meer voordelen als de gratis variant. Hiermee kun je niet alleen zien of het zoekwoord voldoende gebruikt wordt, maar ook zie je of er variaties vaak voorkomen in de tekst. Door bij de SEO analyse te kijken zie je welke woorden ook nog veel voorkomen in de tekst. Zo is het mogelijk om op meerdere zoekwoorden een goede positie in Google te krijgen.

De premium versie maakt het ook mogelijk om de hele site te controleren en eventueel een interne links structuur aan te brengen. Als je een bericht een andere URL geeft stelt de plugin automatisch een redirect in. Zo komen bezoekers niet meer op een pagina die niet meer bestaat. Daarnaast analyseert de Yoast SEO premium ook of er verweesde inhoud is. Dit is inhoud die nergens aan gekoppeld is. Voor een goede navigatie op de website is het belangrijk dat er naar alle pagina’s verwezen wordt.

Je website optimaliseren met de Yoast SEO plugin

Het is voor iedereen mogelijk om een website te optimaliseren met de Yoast SEO plugin. Wij raden wel aan om voor een kleine vergoeding de premium variant aan te schaffen. Deze geeft namelijk zoals je hebt kunnen lezen vele voordelen. Ook kun je hiermee de berichten die je op social media wil delen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je daar ook goed kunt scoren. Ook zijn er vele workouts beschikbaar via de plugin. Hierdoor leer je de basis principe van goede SEO instellingen. Met deze trainingen kan je nog betere zoekwoorden ontdekken en toepassen op jouw website. Daarnaast is er ook nog een speciale variant beschikbaar voor nieuwswebsites en lokale marketing. Tegenwoordig wordt er via de zoekmachine veel lokaal gezocht. Uit onderzoek is gebleken dat 45% van de zoekopdrachten lokaal wordt gedaan. Het is dus belangrijk dat ook jij hier tussen komt te staan.

Zo kom je hoger in de zoekmachine

Met de Yoast SEO plugin wordt het een eitje om een goede positie in de zoekmachine te behalen. Zo kun je alles instellen wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie. Met de premium variant kun je zelfs gerelateerde zoekwoorden laten zoeken. Hierdoor weet jij precies welke woorden mogelijk goed scoren in de zoekmachine. Ook kun je een canonieke URL instellen zodat een bezoeker niet meer op de verkeerde pagina komt. Het is tevens mogelijk om verschillende schema.org indelingen te gebruiken. Zo weet de zoekmachine precies of jij producten aanbiedt of dat het om een informatieve website gaat. Op deze manier geef je altijd de juist informatie aan het algoritme van bijvoorbeeld Google. Na verloop van tijd zul je ook gaan merken dat je positie hierdoor verbeterd. Goed werk heeft wel tijd nodig. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor de laatste tips & tricks.