Wat is webdevelopment?

Webdevelopment voordelen

Webdevelopment is een verzamelnaam voor alles omtrent het realiseren van een website of webshop. Wanneer je een aanvraag doet bij IWA Groep gaan wij allereerst jouw wensen in kaart brengen. Vervolgens kunnen onze webdevelopers logischerwijs aan de slag met de wensen die jij hebt. Dit kan zijn in het maken van een programmeer website maar ook kan dit vaak gerealiseerd worden in bijvoorbeeld een WordPress of PHP website Ook in Shopify kan met bepaalde mate Maatwerk geleverd worden. Wij hebben alle kennis en expertise in huis hiervoor.

Webdevelopment

Wat zijn de vaardigheden van een webdeveloper?

Bij webdevelopment ben jij een alleskunner. Je hebt op de opleiding niet alleen geleerd over hoe je iets in HTML moet maken. Maar ook hoe je met CSS een website kan vormgeven. Daarnaast beschikken webdevelopers altijd over een bepaald aantal tools waarmee zij iets kunnen ontwikkelen. Zo kunnen zij de code schrijven voor jouw specifieke aanvraag. En vaak is dit vele malen veiliger dan random een scriptje online bestellen. Kies daar voor maatwerk en kwaliteit kost nu eenmaal wat. Maar bij IWA groep hanteren wij marktconforme tarieven.

Het verschil tussen webdesign en webdevelopment

Wanneer je een website wil laten maken inclusief design dan spreken we van webdevelopment. Gaat het alleen om het ontwerpen van het uiterlijk dan spreek je van webdesign. Een website kan pas volledig ontwikkeld worden als een webdeveloper aan de slag gaat voor jou. Of het nu gaat over het integreren van betaal en verzendmethodes of het inschrijven op een nieuwsbrief. Dit zijn allemaal dingen die bij een website komen kijken en door webdeveloper worden gedaan.

Hoe werkt webdevelopment?

Webdevelopment wordt meestal gebruikt voor wat meer complexere websites en webshops. Het gaat hierbij dan om het maken van een maatwerk website. We beginnen met inventariseren van de wensen die jij hebt. Denk hierbij aan kleurkeuzes en mogelijkheden die website moet bieden aan klanten of aan jouw bedrijf. Ook is het mogelijk om een speciale webapplicatie te laten maken voor jouw onderneming. Neem hiervoor persoonlijk contact met ons op! Vervolgens gaan we beginnen aan de bouwfase. Hierin krijg jij nog alle gelegenheid voor eventuele wijzigingen door te laten voeren. Als dit allemaal klaar is kun je online gaan met je website of webshop.

Waar draait het om bij webdevelopment?

Een goed voorbeeld van webdevelopment is een script wat gegevens uit de database haalt maar ook daaraan kan toevoegen. Hiervoor moet je met code bepaalde functies goed regelen om fouten te voorkomen. Een webdeveloper denkt vaak out of the box omdat het ook moet kunnen samenwerken met andere tools. Maar ook kan hij of zij complete webapplicaties voor jouw bedrijf maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een salaris of urenadministratie. Of wat dacht je van een volledig online omgeving zonder zware programma’s op alle computers te moeten installeren. Veel wordt dit alles gedaan in HTML,CSS,PHP of Javascript.

Onderhoud nodig?

Bij IWA-Groep kan je terecht voor verbeteringen of aanpassingen aan je website. Zet IWA-Groep aan het werk en laat jou website aanpassen naar jou wens. Wij werken in Wordpress, Shopify, Joomla en Woocommerce . Wij bouwen ook websites vanaf 0 naar een groot succes. Maar je kunt ons ook inhuren om kleine of grote verbeteringen uit te voeren aan je bestaande website. Neem contact op met onze klantenservice om een vrijblijvende offerte te krijgen! We kunnen een realistische prijsindicatie geven. We horen graag van je!

Maatwerk

Programmeer werk tijdens een webdevelopment project hiervoor kan je ook bij IWA-Groep terecht. Wij programmeren jouw website in diverse programmeer talen. Zo kun een custom made website laten bouwen met diverse functies. Denk bijvoorbeeld aan een website voor een makelaars website waarin een uitgebreide filter optie ingebouwd zit. Door ons wordt maatwerk met grafisch webdesign samen gevoegd in een goed functionerende website die ook nog eens een strak design heeft. Neem voor meer informatie contact op met het team van IWA-Groep voor een offerte opgave.